Zevende Volvo voor Ghielen Touringcarbedrijf

Leon Ghielen

Ghielen Touringcarbedrijf is een onafhankelijke onderneming, thuis in alle markten van personenvervoer, die dagtochten en vakantiereizen naar bestemmingen in heel Europa organiseert. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in allerlei soorten bedrijfsmatig vervoer, waaronder woon/ werk- en schoolvervoer. Léon Ghielen is directeur/ eigenaar van de onderneming die is gevestigd in Beringe in Limburg, Nederland. Hij heeft onlangs een nieuwe Touringcar Volvo 9700 besteld, die eind maart/begin april wordt geleverd.

 

Voor Ghielen is het de zevende Volvo 9700 die in het wagenpark ingezet zal gaan worden op een totaal van 30 touringcars. Léon Ghielen: “De aanschaf van deze touringcar betreft een reguliere vervanging. Ik ben van mening dat je jaarlijks investeringen moet doen op je wagenpark om up-to-date te blijven. Deze nieuwe touringcar gaat in eerste instantie ingezet worden voor de vakantiereizen en de dagtochten en na verloop van tijd verschuiven we hem door de verschillende soorten beroepsvervoer, die we in ons portfolio hebben. Deze nieuwe 9700 is als het ware de opvolger van een eerdere eenheid.”

 

Léon Ghielen heeft bewust weer gekozen voor een Volvo 9700 touringcar. “Het is een mooie, goede en luxe touringcar. Daarnaast vind ik het een groot voordeel dat het een integrale bus is, want de hele touringcar is door Volvo gebouwd. Meer specifiek hebben wij voor dit model gekozen vanwege de theatervloer, waarover de Volvo 9700 beschikt. Hoe verder je in de bus naar achteren gaat, des te hoger de stoelen zijn gesitueerd. Wij werken op onze dagtochten en vakantiereizen met vaste zitplaatsen en daarbij hanteren we het principe dat wie het eerst komt voor de duur van de hele reis verzekerd is van die plek. De vier plaatsen op de voorste rij zijn altijd als eerste weg. Door de oplopende theatervloer in de Volvo 9700 zijn alle stoelen toch nog steeds weer iets hoger, waardoor je over de stoelen van de rijen voor je kunt heenkijken en niet de hele weg tegen een rugleuning of hoofdsteun aankijkt.”

 

De automatisch schakelende I-Shift die zich in de Volvo 9700 bevindt, maakt het besturen een stuk comfortabeler voor de chauffeur. Hij zal zijn werk met nog meer plezier kunnen doen. Nogmaals Léon Ghielen: “De I-Shift is een goede automatisch schakelende versnellingsbak en zorgt ervoor dat reizen voor zowel chauffeur als passagier veel aangenamer wordt. De totale chauffeurscockpit is goed uitgerust en de lage instap maakt deze touringcar op het gebied van comfort volledig af.”

 

Ghielen Touringcarbedrijf is in 1921 opgericht door de broers Leo en Roedje Ghielen, de grootvader van Léon.  In de jaren vijftig werd Ghielen vooral bekend vanwege de Lourdes-reizen. 92 Jaar na de oprichtingsdatum is Ghielen Touringcarbedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerd touringcarbedrijf, aangesloten bij het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) en de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en al vele jaren een erkend Keurmerk Touringcarbedrijf.