Komponentit

Uusi 7-litrainen moottori Volvon 7-litrainen moottori on täysin uudistettu. Moottorin teho on 290 hv ja vääntö 1200Nm kierroslukualueeella 1050-1650 rpm. Moottorissa käytetään common rail -tekniikkaa, jolla saavutetaan hyvä hyötysuhde, pienet päästöt ja alhainen melutaso.

Euro 4-sertifioitu Volvo on yhdessä maailman suurimpien moottorivalmistajien kanssa valinnut SCR-tekniikan päästöjen pienentämiseksi vastaamaan tulevia päästörajoja. SCR-tekniikkaa käytettäessä moottorin palamistapahtuma voidaan optimoida ja saavutetaan korkea hyötysuhde ja alhainen polttoaineenkulutus. Typpioksidipäästöjen vähentämiseksi käytetään pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä SCR:ää. Tekniikka on yksinkertainen ja luotettava, ja sen avulla voidaan täyttää nykyiset ja tulevat päästömääräykset. 

Vaihteistot Volvo B7RLE:hen on valittavana kaksi automaattivaihteistoa. Automaattivaihteistoissa on hidastin vakiona.

Täysin uusi etuakseli Volvo B7RLE-matalalattiaversioon on nyt saatavana täysin uusi etuakseli. Uusi etuakseli takaa käyttömukavuuden, entistä paremman kallistuksenvaimennuksen ja pienemmän kääntösäteen. Lisäksi uusi akseli on entistä kevyempi ja autossa voidaan käyttää entistä suurempia renkaita.

EBS-jarrut Volvon elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä EBS toimii nopeasti lyhentäen jarrutusmatkaa sekä sovittaa ja optimoi jarrutusominaisuudet tilanteen mukaan. Jarrutusvoimat jakautuvat paremmin eri akseleille, mikä parantaa suuntavakavuutta jarrutustilanteessa. Myös jarrupäällysteet ja renkaat kuluvat vähemmän ja tasaisemmin. Mahdollisten lisäjarrujen optimaalinen käyttö vähentää kulumusta edelleen.

Volvo  EBS:ssä on monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten Brake Blending, Hill Start Aid eli mäkilähtöapu ja hätäjarrutustehostin. Brake Blending merkitsee, että kaikki jarrujärjestelmät (käyttöjarrut, moottorijarru ja hidastin) toimivat yhdessä. Näin saavutetaan jarrujen paras mahdollinen käyttöteho ja levyjarrujen mahdollisimman pieni kuluminen. Mäkilähtöapu auttaa kuljettajaa lähtemään mäestä säilyttämällä jarrutustehon, kunnes vääntö on riittävä liikkeellelähtöön, vaikka kuljettaja vapauttaakin jarrupolkimen. Hätäjarrutustehostin maksimoi jarrutusvoiman hätäjarrutustilanteissa.

Volvo RS1228B -taka-akseli Volvo B7R -malliston taka-akseli on kehitetty yhteensopivaksi  muun voimansiirtolinjan kanssa. Rakenne on suunniteltu energiahäviöiltään mahdollisimman pieneksi niin että moottorin vääntömomentti siirtyy vaihteiston kautta mahdollisimman tehokkasti vetäviin pyöriin. B7RLE:hen on saatavissa neljä eri välityssuhdetta, joten voimansiirtolinja voidaan optimoida tarkasti eri ajo-olosuhteisiin.