Komponentit

 

Volvo D13C- järeä voimanlähde Volvo D13C edustaa Volvon kuusisylinteristen 13-litraisten dieselmoottorien uusinta sukupolvea. Moottorissa on turboahdin ja ahtoilman jäähdytys, neliventtiilirakenne, yläpuolinen nokka-akseli ja yksikkösuuttimet joka sylinterille. Kahdesta tehovaihtoehdosta (420 hv ja 460 hv) voi valita sopivamman auton käyttökohteen mukaan. Moottorin vääntömomentti on 2 100 Nm (340 hv) tai 
2 300 Nm (460 hv). Suurin vääntömomentti on käytettävissä laajemmalla kierroslukualueella (1100 - 1400 rpm) kuin aiemmissa moottorisukupolvissa.

Euro 5-sertifioitu Volvo on yhdessä maailman suurimpien moottorivalmistajien kanssa valinnut SCR-tekniikan päästöjen pienentämiseksi vastaamaan tulevia päästörajoja. Tällöin moottorin palamistapahtuma voidaan optimoida ja saavutetaan korkea hyötysuhde ja alhainen polttoaineenkulutus. Typpioksidipäästöjen laskemiseksi käytetään pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä SCR:ää. Tekniikka on yksinkertainen ja luotettava, ja sen avulla voidaan täyttää nykyiset ja tulevat päästömääräykset. 

Automaattinen vaihteenvalitsin Volvo I-shift Volvon älykästä Volvo I-shift -vaihtamisjärjestelmää on päivitetty ja uusi versio on enntistä suorituskykyisempi. Tässä vaihteistossa automaattivaihteiston helppokäyttöisyys ja joustavuus yhdistyvät polttonestetaloudellisuuteen, joka on jopa parempi kuin käsivalintaisessa vaihteistossa. Vaihteistoa voi tarvittaessa käyttää myös käsin. Vaihteistossa on 12 eri nopeutta. Vaihtaminen on uskomattoman nopeaa, pehmeää ja tasaista ja sitä myös säädellään olosuhteiden mukaan. Volvo I-shift -vaihteistosta on eri versioita käyttötarpeen mukaan.

Volvo RS1228B taka-akseli Volvo B13R-malliston taka-akseli on kehitetty yhteensopivaksi muun voimansiirtolinjan kanssa. Rakenne on suunniteltu energiahäviöiltään mahdollisimman pieneksi niin, että moottorin vääntömomentti siirtyy vaihteiston kautta mahdollisimman tehokkaasti vetäviin pyöriin.  Akselista on saatavana useita eri välityssuhteita, joten voimansiirtolinja ja polttoaineenkulutus voidaan optimida tarkasti kaikkiin eri ajo-olosuhteisiin. Luistonesto (TCS) parantaa etenemistä liukkaalla tai pehmeällä alustalla. Uusi EBS-järjestelmä varmistaa myös turvallisen tasauspyörästön lukon kytkeytymisen.

 

Etupyörien erillisripustus IFS  Volvo B13R-mallistoon saatava etupyörien erillisripustus IFS takaa hyvän ajomukavuuden ja parantaa ohjattavuutta.

EBS-jarrut Volvon elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä EBS toimii nopeasti lyhentäen jarrutusmatkaa sekä sovittaa ja optimoi jarrutusominaisuudet tilanteen mukaan. Jarrutusvoimat jakautuvat paremmin eri akseleille, mikä parantaa suuntavakavuutta. Myös jarrupäällysteet ja renkaat kuluvat vähemmän ja tasaisemmin. Mahdollisten lisäjarrujen optimaalinen käyttö vähentää kulumusta edelleen.

Volvon elektronisesti ohjatussa jarrujärjestelmä EBS:ssä on monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten Brake Blending, Hill Start Aid eli mäkilähtöapu ja hätäjarrutehostin. Brake Blending merkitsee, että kaikki jarrujärjestelmät (käyttöjarrut, moottorijarru ja hidastin) toimivat yhdessä. Näin saavutetaan jarrujen paras mahdollinen käyttöteho ja levyjarrujen mahdollisimman pieni kuluminen. Mäkilähtöapu auttaa kuljettajaa lähtemään mäestä säilyttämällä jarrutustehon, kunnes vääntö on riittävä liikkeellelähtöön, vaikka kuljettaja vapauttaakin jarrupolkimen. Hätäjarrutustehostin maksimoi jarrutusvoiman hätäjarrutustilanteissa.

Volvo ESP Volvon EBS-järjestelmään voidaan valita myös ESP-ajonvakautusjärjestelmä. ESP mittaa, miten kuljettaja haluaa auton käyttäytyvän. Sen jälkeen ESP mittaa, miten auto todellisuudessa käyttäytyy. Jos näissä kahdessa on suuria eroja, ESP korjaa ne vähentämällä vetäviin pyöriin tulevaa vääntömomenttia tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. ESP tunnistaa myös jos linja-auton nopeus on liian suuri esim. väistöliikkeessä tai kaarteessa ja on sen vuoksi joutumassa sivuluisiin tai uhkaa kaatua. ESP ehkäisee myös heittelehtimistä.