Ominaisuudet

Tyylikäs Ensivaikutelma Volvo 9700 New Generationista on tyylikäs. Keulan muotoilusta tunnistaa Volvon jo kaukaa. Takapään muotoilua on myös uusittu ja auton kyljet ovat nyt sileät ja helppohoitoiset.

Turvallinen ajaa ja matkustaa Volvo 9700 New Generation on turvallisin koskaan rakentamamme bussi. FUPS-alleajosuoja estää henkiöautoa kiilautumasta bussin alle törmäystilanteessa, ja samalla henkilöauton törmäyssuojat toimvat suunnitellusti. Alleajosuoja koostuu teräsrakenteesta, joka samalla suojaa bussin ohjauslaitteita ja muita komponentteja säilyttäen bussin ohjattavuuden mahdollisimman pitkään ja vähentäen samalla korjauskustannuksia. Jämäkkä matkustamo täyttää vaativan ympäripyörähdysnormin R66 ja keula on vahvistettu FIP-etutörmäyssuojalla täyttämään etutörmäysnormin R29 vaatimukset. Polvien törmäyssuoja vähentää kuljettajan polvien ja jalkojen vahingoittumisen riskiä kolarissa. Bussin sisustus on turvallinen, eikä siinä ole vaarallisia ulokkeita.

Sähköohjatut tehokkaat EBS-levyjarrut ja lisävarusteena saatava ESP-ajonvakautusjärjestelmä lisäävät turvallisuutta. Kaikkiin istuimiin on saatavissa kaksi- tai kolmipisteturvavyöt ja lapsille turvavyötyynyt.

Ruostumaton teräs takaa pitkän käyttöiän Volvo 9700:n runko ja alusta on tarkkuushitsattu ruostumattomasta teräksestä. Ruostumattomuus takaa pitkän ja huolettoman käyttöiän, ja auton jälleenmyyntiarvo säilyy korkeana. 

Miellyttävä matkustamo Nykyaikaista, mutta silti Volvolle tyypillistä ulkoasua täydentää tyylikäs sisustus. Voit valita haluamiasi värikokonaisuuksia, jossa kattoverhoilu, seinät, lattia, verhot, aurinkosuojat ja istuinpääliset on sävytetty toisiinsa. Volvo 9700 matkustamon vakiosisustus on ajaton Silverline, jossa metalliset hopealistat täydentävät pehmeästi muotoiltuja hattuhyllyjä. Saatavana on myös jalopuuvaihtoehto. Suutinkalusteissa on valaistut napit, pyöreät muodot, ja niiden välit ovat helppohoitoisia elementtejä.

Autossa on teatterilattia, mikä yhdessä isojen ikkunoiden kanssa takaa hyvää näkyvyyden matkustajille. Volvo 9700:n TS2000-istuimet ovat markkinoiden parhaat istuimet. Ne ovat erittäin tilavat ja mukavat pitkälläkin matkalla ainutlaatuisen tukea antavan liukuvan istuinosansa takia. Penkkeihin on saatava myös sivuttaissäätö lisävarusteena.

Tehokkasta ilmanvaihtojärjestelmästä on saatavissa versio, jossa vaihtoehtona on myös kuljettajan ilmastointi. 

Mukava ajettava Volvo 9700 on kuljettajan unelma. Volvo D13C-moottorin suorituskyky ja vääntö riittää joka tilanteessa ja jämäkän runkorakenteen ja hyvän jousituksen ansiosta auto käyttäytyy johdonmukaisesti ja vakaasti. Valitsemalla keskimoottorisen auton ajettavuutta voi edelleen parantaa. Volvon automaattinen I-shift -vaihteenvalitsin tekee ajamisesta helppoa. B13R atuotssa on etuakselin erillisjousitus vakiona. Sähköohjatut EBS-levyjarrut monine ominaisuuksineen lisäävät turvallisuutta ja ESP-ajonvakautusjärjestelmä helpottaa auton hallintaa vaikeissa oloissa.

Ergonominen kuljettajan paikka Kuljettajan paikka on tilava ja ergonomisesti suunniteltu. Isot ikkunat ja moniosaiset taustapeilit takaavat hyvä näkyvyyden ja minimoivat katvealueet.

Helppo huollettava Volvo 9700 on helppo huollettava. Päivittäistä tarkistusta vaativat komponentit on ryhmitelty huollon helpottamiseksi. Kardaaninivelet eivät vaadi huoltoa eikä muitakaan rasvanippoja ole. Elektroniikka helpottaa vian määritystä ja siten nopeuttaa korjausta.

Elektroniikka lisää luotettavuutta Volvo 9700:ssa käytetään väylätekniikkaa, joka takaa nopean ja luotettavan tiedonsiirron linja-auton sähköllä ohjattujen komponenttien ja järjestelmien välillä. Suuren kojetaulussa olevan näytön kautta kuljettaja voi  helposti seurata ajoneuvon teknistä tilaa. 

Reilusti matkatavaratilaa Volvo 9700:n matkatavaratilan koko voi olla  jopa 19m3. Tämän lisäksi matkustamossa on reilunkokoiset matkatavarahyllyt. Korkeimmassa HD-mallissa on vakiona suuntaisluukut tavaratiloissa, mikä helpottaa lastaamista ahtaissa tiloissa.