7900 Hybrid Features

Ominaisuudet

Säästää polttoainetta, vähentää päästöjä
Kun polttoaineenkulutus pienenee jopa 39 prosenttia, myös hiilidioksidipäästöt vähenevät saman verran. Typpioksidi- ja hiukkaspäästöt vähenevät sitäkin enemmän – jopa 50 prosenttia verrattuna tavanomaiseen dieselkäyttöiseen Euro 5 -linja-autoon. Ei ole mikään salaisuus, miksi Volvon luvut ovat paremmat kuin muilla. Itse ratkaisu eli rinnakkaishybridi on erittäin tehokas, Volvo I-Shift -vaihteisto luo optimaaliset olosuhteet ja akut pysyvät sekä jäähdytyksen että lämmityksen ansiosta parhaassa mahdollisessa toimintakunnossa.

Ei melua eikä päästöjä pysähdyksissä
Suuremmilla nopeuksilla dieselmoottori siirtyy huolehtimaan voimantuotosta ja lataamaan samalla akkuja. Koska sähkömoottori toimii sekä moottorina että generaattorina, akkuja ladataan sekä ajettaessa että jarrutettaessa. Tyhjäkäynnillä, esimerkiksi punaisissa valoissa tai bussipysäkillä, dieselmoottori sammuu, joten päästöjä ei tule lainkaan.

Volvon rinnakkaishybridiratkaisu
Volvo 7900 Hybrid -mallin akussa on aktiiviset lämpösäädellyt litiumionikennot, ja kunkin kennon latausta voidaan hallita erikseen. Tällä tavoin energiaa voidaan varastoida luotettavasti ja tehokkaasti.

Litiumioniakulla on suuri energianvarastointikapasiteetti, ja se on kevyt ja ympäristövaikutuksiltaan vähäinen. Se on optimoitu niin, että hybridi toimii kaikentyyppisissä ilmastoissa. 

Nopea ja sulava
Suurta matkustajakapasiteettia täydentävät leveät, sähkö- tai paineilmatoimisesti aukeavat ovet sekä nimenomaan matkustajia ajatellen laaditut sisätilat. Vaivaton kulkeminen lisää matkustajamäärää ja yleistä tuottavuutta. Uudet sähköisesti toimivat ovet myös vähentävät säätö- ja huoltotarvetta merkittävästi.

Voimansiirron hallinta
Elektroninen ohjausmoduuli säätelee sähkö- ja dieselkäyttöä, vaihteenvaihtotiloja sekä akun latausta. Tiheävälityksinen, automaattinen Volvo I-Shift -vaihtamisjärjestelmä sisältää ohjelmiston, joka on optimoitu kaupunki- ja työmatkaliikenteeseen. Taloudellinen Volvo D5K on nelisylinterinen viiden litran dieselmoottori, jonka teho on 240 hv. Se asennetaan pystysuuntaisesti vasempaan takakulmaan.