Volvo 8900 intercity bus

Ominaisuudet

Ensiluokkainen kuljettajan tila
Tilava ja tehokkaasti äänieristetty kuljettajan ympäristö yhdistää huippuluokan ergonomian helposti luettavaan mittaristoon. Erinomainen säätövara istuimessa sekä ohjaussatelliittipaneeleilla varustetussa ohjauspyörässä helpottaa ihanteellisen ajoasennon löytymistä pituudesta, ruumiinrakenteesta tai mieltymyksistä riippumatta.

Ilmastoitu kuljettajan alue
Erillinen ilmastoitu kuljettajan alue helpottaa virkeänä ja valppaana pysymistä sekä matkustajien tarpeiden huomioimista. Turvallisuutta lisää myös lisävarusteena saatava Volvon alkolukko.

Hyvä näkyvyys
Näkyvyys on tärkeä turvatekijä, ja Volvo 8900 asettaa tälle uuden standardin. Laajat ikkunapinnat, kolmiosaiset taustapeilit ja lisävarusteena saatava peruutuskamera tekevät ajamisesta turvallista.

Henkilökohtainen säilytystila
Tilava säilytystila henkilökohtaisille tavaroille parantaa käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Matkustajan istuimet
Istuimet ovat Volvon suunnittelemia ja oleellinen osa matkustajien viihtyvyyttä. Ne ovat myös aiempaa kevyempiä ja parantavat näin polttoainetaloudellisuutta. Kaikki istuimet voidaan varustaa kaksi- tai kolmipisteturvavöillä.

Ilmastointi
Ilmastointijärjestelmä sisältää lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon. Järjestelmässä on erillinen ilmastointi kullekin istuinriville ja erillinen ilmastoitu alue kuljettajalle.

Matkustajatiedot
Matkustajatiedot näkyvät integroidussa näytössä. Videovalvonta on saatavilla lisäturvallisuusvarusteena.

Helppo kulkeminen
Kyytiin on helppo hypätä – askelma on matala, ja kulkuluiskan sekä niiausjousituksen avulla autoon astuminen ja siitä poistuminen käy nopeasti ja tehokkaasti. Liikkuminen on täysin vaivatonta myös lastenvaunuja ja pyörätuolia tarvitseville matkustajille. Kyseinen ominaisuus voidaan tilata tai jättää tilaamatta Volvo 8900 -linja-autoon; valinta on sinun.

Taloudelliset moottorit
Euro 6-standardien mukainen Volvo D8K-moottorimme on yksi maailman polttoainetaloudellisimmista linja-autojen dieselmoottoreista. Se on aikaisemman, 7-litraisen moottorimme tapaan erittäin tehokas, antaen entistä enemmän tehoa samalla polttoainemäärällä. Tehovaihtoehtoja moottorista on kolme: 280, 320 (saatavana myös biodieselversiona) ja 350 hv. Kuten kaikissa Volvon moottoreissa, myös näissä moottoreissa on vankka laaja-alainen vääntö ja erinomainen ajettavuus.  

Volvon runkokonsepti
Ainutlaatuisen rakenteen sekä patentoidun liitostavan ansiosta auton tarkkuus on vertaansa vailla, ja vaivattomasti vaihdettavat osat säästävät huoltoon ja korjaukseen kuluvaa aikaa ja kustannuksia.  Käyttämällä sekä terästä että alumiinia voimme vahvistaa rakennetta ja vähentää painoa. Parhailla materiaalivalinnoilla säästetään painossa ja kustannuksissa – ja suojellaan ympäristöä.

Korroosiota kestävä alumiini
Alumiini kestää korroosiota, mikä on tärkeää linja-auton käyttöikää arvioitaessa. Se on myös ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, sillä alumiinirakenteen voi kierrättää 90-prosenttisesti.

Modulaarisuus
Useat osat on ryhmitelty ja monet elementit on kiinnitetty runkoon. Tämä tarkoittaa, että monissa korjaustöissä ei tarvitse tehdä hitsaustöitä. Käyttötuntien määrä lisääntyy ja korjauskustannukset pienenevät. Lisäksi puskurien kulmaosat, GRP-sivupaneelit ja pölykapselit voidaan vaihtaa nopeasti.

Laajennettu takuu
Linja-auton elinkaariodote pitenee. Volvo vahvistaa tämän tarjoamalla laajennetun takuun rungon keskeisille osille, kuten maalaukselle, ruostesuojalle, rakenteelle, lattioille ja oville.

Entistä parempi varaosien saatavuus
Kun yleisesti saatavilla olevia osia on paljon, palvelun ja huollon tehokkuus paranee koko tuotevalikoiman osalta. Tähän lisätään vielä entistä parempi dokumentaatio ja asiakaskohtaisten osien varastointi sekä seuranta jälkimarkkinajärjestelmissä yksittäisten linja-autojen määrittelyjen mukaan.