Volvo pyrkii alhaisiin päästöihin

Päästöt entistä alhaisemmiksi

 

Volvo on valinnut SCR-teknologian yhdessä muiden maailman suurimpien moottorivalmistajien kanssa päästöjen vähentämiseksi Euro 4- ja Euro 5 -tasolle. SCR-teknologian (Selective Catalytic Reduction) etuna on, että järjestelmä on erittäin luotettava ja yksinkertainen, koska vain pakokaasuja käsitellään. Moottorin toiminta voidaan optimoida, jolloin saavutetaan korkeampi hyötysuhde ja alhaisempi polttoaineenkulutus.

Vaihtoehtoiset polttoaineet
Volvo valmistaa myös linja-autoja, jotka käyttävät vaihtoehtoisia polttoaineita sekä kehittää ympäristöystävällisä kuljetusjärjestelmiä. Volvo on yksi maailman suurimpia maakaasu- ja biokaasulinja-autojen valmistajia, jonka tuotevalikoimassa on sekä perinteisiä kaksiakselisia että nivelbusseja. 

 

Dieselmoottori maakaasulla
Volvo on maailman johtavia maakaasudieselmoottorien kehittäjiä. Moottorit on suunniteltu toimimaan laimealla polttoaineen ja ilman seoksella, joka antaa paljon tehoa, mutta pitää lämpötilan sekä päästöt alhaisina. Volvo maakaasubussi on myös varustettu hapettavalla katalysaattorilla, joka vähentää päästöjä entisestään.