Volvo 9900 coach

Egenskaper

Volvostolar av högsta kvalitet
Åkkomforten börjar med stolarna. Därför utformar och tillverkar vi dessa själva, så att de blir en del av bussens helhet.  De nya stolarna är både lättare, snyggare och bekvämare. Passagerarna kommer omedelbart att lägga märke till skillnaden – inbjudande stolar och exklusiva färgsättningar samt individuellt justerbara luftmunstycken inom bekvämt räckhåll ovanför.

Komfort i minsta detalj
Även efter en hel dag på vägarna är komforten överlägsen. Belysning, luftkonditionering, minimalt ljud från utsidan och ett underhållningssystem av toppklass fulländar miljön för passagerarna. De stora rutorna har effektiva solskydd.  Dessutom finns flera tillval att välja mellan för bord, fotstöd och andra bekvämlighetsfunktioner. 

Ett personligt förarutrymme
De exklusiva egenskaperna hos Volvo 9900 gäller även förarutrymmet. Den separata förardörren leder in till en anmärkningsvärt bekväm stol med fjädring och uppvärmning samt uppvärmd vindruta. En centralt placerad informationsskärm, navigeringssystem samt elstyrda solskydd och rutor underlättar körningen.

Slappna av, det är en Volvo
I fronten skyddas föraren och guiden av Volvos säkerhetssystem – frontalkrockskyddet Front Impact Protection (FIP) och knäskyddssystemet Knee Impact Protection. Vid en påkörning framifrån skyddas kolliderande bilar av det främre underkörningsskyddet (FUPS).

Upplev kraften

Effektiv körning kräver en outtröttlig och hållbar kraftkälla. Volvos nya Euro 6-motor på 11-liter kombinerar styrka, tillförlitlighet och ekonomi. Med 430 eller 460 hk och ett högt vridmoment redan vid mycket låga varvtal tar den dina passagerare – och allt deras bagage – till resans mål på ett snabbt och säkert sätt.

Volvo I-shift
Den mjuka gången beror på motorns egenskaper men också på Volvos legendariska 12-stegade växellåda I-shift. Den automatiska växlingen styrs elektroniskt och är särskilt anpassad för långresor. Det innebär med andra ord att den är optimerad för en hög snitthastighet, låg bränsleförbrukning och färre växlingar, vilket ger minskade utsläpp och högre komfort vid konstant hastighet.

Säkra inbromsningar
Berg, dalar, hetta och iskyla. Oavsett vägförhållanden kan du lita på Volvos säkerhet. Bromsarna är mycket kraftfulla och fördelar bromskraften elektroniskt, vilket främjar en säkrare körning. Den effektiva retardern (tillval) sköter en stor del av den rutinmässiga bromsningen och minskar slitaget på beläggen. Som en extra säkerhetsåtgärd finns även alkolås som tillval.

Lång livslängd
En Volvobuss är byggd för att hålla länge. Eftersom den mekaniska konstruktionen är så hållbar, är serviceintervallen långa. Exempelvis har bakaxeln ett serviceintervall på 40 000 mil.

En solid grund
Kvalitetskänslan i en Volvobuss är mycket påtaglig. En av anledningarna är ramens och karosstrukturens hållfasthet och stabilitet som sänker nivåerna av buller, vibrationer och styvhet och ger en tyst och stabil åkkomfort.

Bekymmersfritt underhåll
Långa serviceintervall och förenklat underhåll ökar produktiviteten ytterligare. Om du dessutom väljer ett serviceavtal får du full kontroll över driftkostnaden – och en garanti för att endast Volvo Originaldelar används och monteras av Volvoexperter.