Ominaisuudet

Ruostumaton teräs takaa pitkän käyttöiän Volvo 8700:n kori, pakokaasujärjestelmä ja katalysaattori on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.  12-litraisella moottorilla varustetussa autossa myös alustakehikko on tarkkuushitsattu ruostumattomasta teräksestä. Ruostumattomuus takaa pitkän ja huolettoman käyttöiän, ja auton jälleenmyntiarvo säilyy korkeana

Turvallinen ajaa ja matkustaa Volvon 8700:n tärkeimpiä ominaisuuksia on turvallisuus. Jämäkkä runko täyttää vaativan ympäripyörähdysnormin R66 ja auton etuosaa on edelleen vahvistettu. Sähköohjatut EBS-levyjarrut ja B12-alustaan lisävarusteena saatava ESP-ajonvakautusjärjestelmä lisäävät turvallisuutta.

Ovissa oleva turvareuna tunnistaa esteet ja takaa turvallisen nousun autoon ja autosta poistumisen. Saatavana on myös valokenno-ohjaus. Kaikkiin istuimiin on saatavissa kaksi- tai kolmipisteturvavyöt ja lapsille turvavyötyynyt.

Miellyttävä matkustamo Volvo 8700:ssa on tilava ja miellyttävä matkustamo. Eri sisustuvaihtoehtojen, istuinsijoitteluvaihtoehtojen ja istuinten valikoima on laaja. Lisäksi tarjolla on runsaati lisävarusteita jopa turistikäyttöön.

Tehokkasta ilmanvaihtojärjestelmästä on saatavissa eri versioita, ja vaihtoehtona on myös ilmastointi. Kuljettajan paikalla on saatavissa myös erillinen ilmastointi. 

Jäykkä runkorakenne ja tehokas jousitus ovat näkymättömiä ominaisuuksia, jotka lisäävät matkustusmukavuutta.

Mukava ajettava Volvo DH12E-moottoreista Volvo 8700:een sopii parhaiten 340 hv ja 380 hv vaihtoehdot. Saatavana on myös uusi 7-litrainen D7E (290 hv).  Tehokas ja vääntävä moottori tekee ajamisesta miellyttävää.

12-litraisiin moottoreihin saatava automaattisesti vaihtava mekaaninen Volvo I-shift -vaihteisto lisää ajamisen helppoutta ja säästää polttoainetta.

Normaalikorkuisiin 12 litran moottorilla varustettuihin autoihin on saatavissa myös etuakselin erillisjousitus IFS. Sähköohjatut EBS-levyjarrut monine ominaisuuksineen lisäävät turvallisuutta ja ESP-ajonvakautusjärjestelmä helpottaa auton hallintaa vaikeissa oloissa.

Edullisen painojakauman, jäykän runkorakenteen, elektronisesti ohjatun ilmajousituksen ja erillisjousitetun  etuakselin ansiosta ajomukavuus ja tuntuma tiehen ovat erinomaisia.

Ergoniminen kuljettajan paikka Kuljettajan paikka on tilava, ergonomisesti suunniteltu ja hyvin äänieristetty. Isot ikkunat ja moniosaiset taustapeilit takaavat hyvä näkyvyyden.

Helppo huollettava Volvo 8700 on helppo huollettava. Päivittäistä tarkistusta vaativat komponentit on ryhmitelty huollon helpottamiseksi. Moottoriöljynvaihtoväli on jopa 100 000 km. Taka-akselin huoltoväli on 400 000 km. Kardaaninivelet eivät vaadi huoltoa.  Elektroniikka helpottaa vian määritystä ja siten nopeuttaa korjausta.

Elektroniikka lisää luotettavuutta Volvo 8700:ssa käytetään väylätekniikkaa, joka takaa nopean ja luotettavan tiedonsiirron linja-auton sähköllä ohjattujen komponenttien ja järjestelmien välillä. Suuren kojetaulussa olevan näytön kautta kuljettaja voi  helposti seurata ajoneuvon teknistä tilaa. 

Reilusti matkatavaratilaa Volvo 8700:n matkatavaratilan koko voi olla  jopa 9m3. Tämän lisäksi matkustamossa on reilunkokoiset matkatavarahyllyt.