Mogelijkheden

Chauffeursruimte
De chauffeursplek biedt een instrumentenpaneel met lichtabsorberend oppervlak dat weer-spiegelingen vermindert.  Het stuurwiel is verstelbaar en de chauffeurs-stoel heeft luchtvering en is draaibaar. Blaupunkt navigation system, Advanced Information Centre, cruise control en het digitale tachograaf systeem maken ook deel uit van de chauffeursplek.

Interieur met aangepaste kleuren
De speciaal ontworpen interieurs van Volvo met op elkaar afgestemde kleuren zijn leverbaar voor dit model. Hierbij sluiten de kleuren van het plafond, de wanden en de zittingen op elkaar aan. 

Klimaatsysteem
Volledig automatische airconditioning en verwarming. Als optie is er dakverwarming en separate klimaatregeling voor de chauffeursruimte. De Volvo 9700 6x2 wordt geleverd met een AC-spoiler.

Passagiersomgeving
Ruim, veilig en zeer comfortabel en voorzien van een theatervloer. Er zijn talloze uitrustingsmogelijkheden zoals automatisch ventilatiesysteem, driepuntsgordels en kinderzitjes. Achterwaarts geplaatste kinderzitjes zijn als optie leverbaar.

Nieuwe uitrustingsniveaus
De Volvo 9700 is beschikbaar in 2 uitrustingsniveaus: Superior en Premium. Premium biedt een uitstekend comfort en goede prestaties.  Deze afwerking is bestemd voor bijvoorbeeld intercity- en charterritten.  Superior biedt uw passagiers en chauffeurs meer comfort en is geschikt voor comfortabele langere tour- of charterritten. 

Carrosserrie
De carrosserie heeft roestvrij stalen profielen en de zijpanelen zijn gemaakt van roestvrij stalen platen. Het dak bestaat uit een aluminium plaat en de voor- en achterzijde zijn gemaakt uit polyester.   De voorruit met gelaagd glas en zonnewering en de getinte achter- en zijruiten dragen eveneens bij tot de globale veiligheid. 

De Volvo 9700 heeft ook standaard  H4 of xenon koplampen. De spiegels zijn electrisch regelbaar en verwarmd.  De deuren gaan open naar de buitenzijde en naar de achterzijde. 

Andere kenmerken
Er zijn 3 basislijnen voor de kleuren.   The body interior trim colour comes in dark or light grey metallic or wood imitation. De panelen bovenaan de zetels hebben blaasmondjes, verlichting, luidsprekers, service- en optionele stopknoppen. De bagagerekken kunnen met kleppen uitgerust worden.

Andere comfortopties zijn bvb watertoilet, frigo, kitchenettes, verschillende types gordijnen,  verlichting, etc .

Passenger capacity

53-63 pax, depending on vehicle specification.

Dimensions

Overall height: 3600, 3700 mm; Overall length: 12300, 13000, 13800 mm; Overall width: 2550 mm

Luggage compartment

Volume 7,1-12,8 m3, depending on specification. Driver’s resting compartment reduces with approx 2 m3.

Engine

The Volvo D13C is a 13-litre in-line six-cylinder diesel engine with a turbo charger and intercooler.

D13C 420

Output: 309 kW / 420 hp; Torque: 2100 Nm

D13C 460

Output: 338 kW / 460 hp; Torque: 2300 Nm

Fuel tanks

480, 600 l

Exhaust after treatment

SCR

Transmission

I-shift

Suspension

Electronically controlled air suspension. Rigid or individual front suspension.

Passenger and courier seats

Two versions of TS2000 comfort seats. 2- or 3-point seat belt. Removable guide seat with 3-point seat belt.

Audio system

CD, radio, professional sound selector, amplifier, DVD player, 17” LCD monitors. Microphone for guide / driver. Loudspeakers in passenger panels.

Safety

Structure fulfills Regulation R66 concerning roll-over characteristics. Rear window servs as safety exit. Knee Impact Protection in driver’s area.