Nog meer kenmerken

Passagiersomgeving
Exclusief interieur met oplopende raamlijn, theatervloer en de allerhoogste comfort- en veiligheidsniveaus. De lederen zetels zijn van het Comfort plus type en hebben driepuntsgordels en kinderkussens. Achterwaarts geplaatste kinderzitjes zijn als optie leverbaar. 

Interieur met op elkaar afgestemde kleuren
De speciaal ontworpen interieurs van Volvo met op elkaar afgestemde kleuren zijn leverbaar voor dit model. Hierbij zijn de kleuren van het plafond, de wanden en de stoelen op elkaar afgestemd. 

Audiovisuele uitrusting
Blaupunkt, met HiFi-kwaliteit, subwoofers, opklapbare 19-inch TFT-monitors enz.

Klimaatsysteem
Volledig automatische klimaatregeling met airconditioning en verwarming, en een afzonderlijke klimaatregeling voor de chauffeur. 

Comfort voor de chauffeur
De chauffeursplek is ruim, akoestisch geïsoleerd en ergonomisch ontworpen met logisch geplaatste bedieningsorganen, overzichtelijke instrumenten en een verstelbaar stuurwiel. Dashboard met lichtabsorberend oppervlak dat weerspiegelingen vermindert.

De Volvo 9900 heeft een afzonderlijke chauffeursdeur, elektrisch bediende ruiten en zonneschermen, chauffeursstoel met elektrische verwarming, een navigatiesysteem en nog veel meer. Standaard is de Volvo 9900 voorzien van een achteruitrijcamera met een duidelijk beeldscherm. 

Carrosserie
De carrosserie is van roestvrij stalen profielen en de zijpanelen zijn van roestvrij stalen platen. Het dak bestaat uit een aluminium plaat en de voor- en achterzijde zijn gemaakt uit polyester.

De Volvo 9900 heeft Xenon koplampen. De spiegels zijn elektrisch regelbaar en verwarmd.  De deuren gaan open naar de buitenzijde en naar de achterzijde. Afzonderlijke chauffeursdeur. 

Andere kenmerken
Er zijn drie basis kleurlijnen. Het interieur kan gekozen worden in donker- of lichtgrijs metallic of in houtimitatie. De panelen boven de passagiers beschikken over ventilatie en verlichting en hebben eveneens luidsprekers, 'service' of bedieningsknopjes en optioneel stoptoetsen. De bagagerekken kunnen afgesloten worden met kleppen.

Andere interessante en comfortabele opties zijn een vast watertoilet, frigo, kitchenette, en verschillende types gordijnen en verlichting. 

Passenger capacity:

49-57 pax, depending on vehicle specification.

Dimensions:

Overall height: 3700 mm; Overall length: 12300, 13000, 13800 mm; Overall width: 2550 mm

Luggage compartment:

Volume 7,1-12,8 m3, depending on specification. Driver’s resting compartment reduces with approx 2 m3.

Engine:

The Volvo D13C is a 13-litre in-line six-cylinder diesel engine with a turbo charger and intercooler.

D13C 420:

Output: 309 kW / 420 hp; Torque: 2100 Nm

D13C 460:

Output: 338 kW / 460 hp; Torque: 2300 Nm

D13C 500*:

Output: 368 kW / 500 hp; Torque: 2500 Nm *Available on certain markets only.

Fuel tanks:

480, 600 l

Exhaust after treatment:

SCR

Transmission:

I-Shift with eco roll function.

Suspension:

Electronically controlled air suspension. Rigid or individual front suspension.

Passenger and courier seats:

TS2000 comfort+  leather seats. 2- or 3-point seat belt. Removable guide seat with 3-point seat belt.

Audio system:

CD, radio, professional sound selector, amplifier, DVD player, 19” LCD monitors. Microphone for guide / driver. Loudspeakers in passenger panels.

Safety:

Structure fulfils Regulation R66 concerning roll-over characteristics. Rear window serves as safety exit. Knee Impact Protection in driver’s area.