Nieuw op Busworld: Volvo 7900 Gelede Hybride

Volvo 7900 Hybrid articulated
Busworld Kortrijk 2013
Electromobility - de toekomst van Volvo Bus

De interesse in energie-efficiënte voertuigen die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijden is aanzienlijk toegenomen. Op Busworld Kortrijk stellen wij graag de gelede versie van de succesvolle Volvo Hybride aan u voor.

Een laag brandstofverbruik, minimale impact op het milieu, schonere uitlaat en een stillere werking zijn eigenschappen die in het belang zijn van zowel de busondernemingen als onze maatschappij.  Bijgevolg is er een aanzienlijke toename in de interesse en vraag naar voertuigen die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijden.  Electromobility is voor Volvo Bus de weg naar de toekomst.

Op Busworld Kortrijk zal Volvo Bus u de gelede versie voorstellen van de Volvo hybride bus die reeds in vele Europese steden in dienst is.  De Volvo 7900 Gelede Hybride is 18 meter lang en kan tot 154 passagiers vervoeren.  Het brandstof-verbruik ligt tot 30 % lager dan de diesel versie.  Rijdt hij in elektrische modus, dan is de koolstofdioxide en luchtvervuiling gelijk aan nul. Zelfs in dieselmodus zal de emissie van deeltjes en stikstof een heel stuk lager zijn dankzij de nieuwe 5-liter Euro 6 diesel motor.

Volvo Bus heeft met bijna 1200 Volvo Hybride bussen, verkocht in 21 landen, in korte tijde en wereldleiderspositie ingenomen en is actueel tevens de grootste leverancier in Europa. Wereldwijd zijn reeds meer dan 800 Volvo hybrides in dienst en heel recentelijk werden 200 hybride bussen verkocht aan Bogota, hoofdstad van Colombia.

Op Busworld Kortrijk krijgt u de touringcars Volvo 9700 en 9900 te zien met nieuw design aan de voor- en achterzijde.  Zij hebben een lager gewicht door de nieuwste generatie passagiersstoelen.

Volvo Bus stelt u ook graag zijn bijkomende diensten voor die kunnen bijdragen tot een maximale inzet van uw voertuigen en een optimaal brandstofverbruik.  Deze bijkomende diensten omvatten tevens batterij- en onderhoudscontracten, telematica en een uitgebreide waaier aan mogelijkheden voor een optimaal beheer van uw voertuigvloot.

Volgende voertuigen worden tijdens Busworld, Kortrijk aan u voorgesteld:
 
Volvo 7900 Hybride
Volvo 7900 Gelede Hybride
Volvo 9900
Volvo 9700
Volvo 9500
Volvo 8900 (intercity bus)