VOR 2012

Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een uitzonderlijke test van zeilen, dapperheid en menselijke inspanning die is gebouwd op de geest van grote onverschrokken die de oceanen van de wereld bezeilen.

De eerste editie van dit sportieve avontuur kwam in het kielzog van twee opmerkelijke matrozen van de vorige eeuw, Sir Francis Chichester en Sir Robin Knox-Johnston, mannen die wereldwijd veel lof ontvingen voor hun geweldige solo reizen over de hele planeet. 

Volvo Ocean RaceHun successen werd volop besproken in de internationale zeilwereld en vormde de basis om met meerkoppige bemanningen de wereldzeeën te bezeilen. In 1973 ontstond uit deze plannen The Whitbread Round the World Race. De langste, meest veeleisende en gevaarlijkste zeilwedstrijd van de wereld.

Vanaf de race 2001 - 2002 werd de naam Volvo toegevoegd aan de race. Tijdens de huidige editie zeilen de teams meer dan 39.000 nautische mijlen op de meest verraderlijke zeeën ter wereld.

Gedurende de race ervaren de bemanningen the life at the extreme: geen vers voedsel, slaaptekort, temperatuursschommelingen van -5 tot 40 graden Celsius. Zij zijn afhankelijk van de boot, de crew en de schipper.