In the picture: Garage Kant Antwerpen

Garage Kant Antwerpen

De bedrijven van de familie Kant met 5 vestigingen in België (Antwerpen, Beerse, Olen, Sint-Niklaas en Nieuwpoort) en 2 vestigingen in Nederland (Hulst en Oostburg) worden tegenwoordig geleid door Harold Kant en Brigitte Kant (dochter van).  De Belgische bedrijven worden geleid door Eric Cuyt.

Garage Kant Antwerpen is één van onze Volvo Bus Service Centers in België. Vestigingsleider van Garage Kant Antwerpen, Carl Van Tichelen, neemt ondanks zijn drukke agenda graag de nodige tijd om ons te woord te staan en met ons de werkplaats te bezoeken.

De Kant Garages verlenen een 24/24u service en hebben in Antwerpen 3 Bus Key Technicians in dienst waardoor men steeds een snelle en zeer degelijke bus service kan bieden. Een ander groot voordeel van de Garages Kant is de snelle en efficiënte onderlinge uitwisseling van onderdelen tussen de verschillende vestigingen.  Ook voor de bus-business betekent dit vooral een vlotte bevoorrading van onderdelen zodat eventuele interventies zeer snel kunnen uitgevoerd worden.

Pannes onderweg kunnen zeer duur uitvallen en gestrande reizigers doen wachten en opvangen is nooit een gedroomde situatie. Om dit ten allen tijde te vermijden, raadt Volvo Bus in samenwerking met zijn Bus Service Centers een goed onderhoud aan. Dit houdt o.a. in: controle en/of preventief vervangen van vitale onderdelen zoals de alternator, koppeling, startmotoren e.d. Voor al deze werken kunnen pakketten op maat gemaakt worden.

Ook een bus wordt halfjaarlijks gekeurd en zoals reeds aangegeven in een vorige nieuwsbrief kan de verplichte technische keuring voortaan heel eenvoudig bij Garage Kant Antwerpen plaats hebben
(3x per week op maandag, woensdag en vrijdag).

Tachograafijking behoort tot de courante activiteiten en splinternieuw aangekochte uitlijnapparatuur zorgt voor de perfecte uitlijning. Met deze moderne apparatuur duurt een opmeting slechts +/- 10 min. Een correcte wielstand heeft een aanzienlijke invloed op het brandstofverbruik en de bandenslijtage.

Garage Kant Antwerpen is erkend Toll Collect service partner voor het programmeren, inbouwen en herstellen van de On Board Units voor kilometerheffing in Duitsland.

Extra nieuwtjes bij Kant:
Garage Kant Antwerpen heeft de afdeling ‘Trailer Repair’ van Cotac overgenomen.  Hierdoor kan je er binnenkort ook terecht met alle getrokken materiaal en voor laadklepservice. Het betekent dat de  bestaande werkplaats wordt uitgebreid met extra poorten, extra kantoren en personeel. Bedoeling is dat deze activiteit nog voor de zomer zal aangevat worden.

Alle sites van de Kant Garages werden recent voorzien van nieuwe omheining met hoogspannings- beveiliging waardoor toevertrouwde voertuigen veilig en  afgeschermd geparkeerd zijn tegen diefstal of inbraak.