Kennismaking

Ivar

Ivar van Asperen is inmiddels alweer bijna twee jaar werkzaam bij Volvo Bus Nederland. Na een studie Aerospace Engineering in Delft en een aantal jaren werken in verandermanagement en aanbestedingen in de grond-, weg- en waterbouw, is hij nu als Field Service Engineer verantwoordelijk voor coach service.

“Het is niet heel toevallig dat ik nu werkzaam ben in de automotive, want auto’s houden me van jongs af aan al bezig. Tijdens mijn studie heb ik bij Hertz autoverhuur gewerkt en een stageplek gevonden op de ontwikkelingsafdeling van Scania in Stockholm. Maar voor Volvo werken is wel bijzonder, want Volvo is mij met de paplepel ingegoten! Ik rijd in het weekend dan ook in een Volvo, een 240 station waar elke keer weer verbazingwekkend veel in vervoerd kan worden, van 7 personen bij mijn bruiloft met mijn vrouw Sophie tot een bad bij de verbouwing van ons huis. Een Volvo 240 is voor mij het archetype van een Volvo: volledig geënt op veiligheid en gebouwd om de meest barre omstandigheden te blijven doorstaan.”

“In mijn functie als Field Service Engineer binnen Volvo Bus Nederland heb ik maar één doel: klanttevredenheid. Hierin heb ik erg veel aan mijn eerdere werk, want in alles wat ik deed stond de klant centraal. Ik zie het als een voordeel om in verschillende sectoren werken voor klanttevredenheid te hebben ervaren.  

Het leuke is namelijk dat het begrip klanttevredenheid voor iedereen iets anders betekent en dus ook om een andere invulling vraagt. En dat is dan ook meteen mijn plan, om als Volvo organisatie zo klantspecifiek mogelijk service te bieden aan onze klanten.”