AMZ

Volvo Bus Nederland en AMZ leveren maatwerk met Volvo 9700 touringcars

Ook in het personenvervoer is goed soms niet goed genoeg. Zo kreeg AMZ Borssele, gespecialiseerd in touringcarverhuur en personenreizen, te maken met een klant die zeer specifieke eisen stelde aan het materieel voor haar groepsarrangementen. De keuze viel op zes aangepaste Volvo 9700 touringcars die exact aan de vraag tegemoetkomen.

De samenwerking tussen Volvo Bus en AMZ kent een lange geschiedenis. De grootste partij voor groepsvervoer in Zeeland heeft een wagenpark dat voor het merendeel uit Volvo’s bestaat. “We hebben goede ervaringen met het product en de After Sales die Volvo ons altijd geboden heeft,” verklaart Jan de Muynck, Managing Director van AMZ. “ Het fijne is dat Volvo ook altijd actief meedenkt bij de opbouw en specifieke aanpassingen. We wisten dus dat we flexibel konden inkopen, wat ons bij deze specifieke opdracht ook weer naar Volvo heeft geleid.”

Ruimte maken
De standaard uitvoering van de Volvo 9700 die AMZ reeds in bezit had, voldeden niet aan de eisen die ditmaal werden gesteld. Dat verzoek bestond uit touringcars die in te zetten zijn voor (speciale) jongerenreizen. Door heel Europa dienden de zes 9700’s grote groepen van 50 passagiers te accommoderen, in lange reizen van twee tot zes weken. En dat betekent: véél extra bagageruimte. “De 9700 heeft standaard een schuin oplopende theatervloer om het uitzicht voor de passagiers te verbeteren,” verklaart De Muynck. “In plaats daarvan hebben we Volvo verzocht een horizontale vloer in te bouwen, die meer bagageruimte oplevert. Daarnaast diende er achter de achteras een aparte opbergplaats te zijn voor het vervoer van stoelen en tafels.”

De Muynck vertelt dat het verder een ‘Economy’ uitvoering mocht zijn; alleen op het gebied van veiligheid wilde men natuurlijk niet bezuinigen. “Uit ervaring wisten we dat Volvo meedenkt en meegroeit met haar klanten. Ook bij het op maat opbouwen van de 9700 touringcars toonde Volvo zich bereid zeer veel tijd en moeite te investeren. Dat onze chauffeurs al jarenlang zeer tevreden zijn over het rijgedrag van Volvo’s en al sinds 2004 vertrouwd zijn met de Volvo I-shift versnellingsbak, is ook van belang. Net als het feit dat Volvo de laatste jaren enorme reducties heeft bereikt in het brandstofverbruik van haar touringcars. Die verhoogde efficiëntie was voor ons een absolute voorwaarde.”

Waardevolle investering
De Volvo 9700’s hebben er inmiddels zo’n dertigduizend kilometer opzitten, tot grote tevredenheid van de klant. Met zes op maat gemaakte touringcars was het voor AMZ een flinke investering, maar dat is volgens De Muynck exact waar de huidige markt om vraagt. Dankzij Volvo was het voor ons mogelijk om heel goed in te spelen op de specifieke vraag. ”