Sales Lentz

Sales Lentz halveert CO2-uitstoot met Volvo hybride bussen

Met elf Volvo hybride stadsbussen beschikt reis- en transportbedrijf Sales-Lentz, gevestigd in Luxemburg, over een van de grootste hybride wagenparken van Europa. Sales Lentz en Volvo Bus vertellen over de immense besparingen en andere voordelen, die deze hypermoderne milieuvriendelijke busvloot oplevert.

De Volvo 7700 Hybride wordt aangedreven door een combinatie van een elektrische motor met een kleine dieselmotor. Deze kunnen de bus zowel apart als gelijktijdig aandrijven. Bij stilstand stopt de dieselmotor automatisch, waarna de bus vervolgens elektrisch gestart wordt. Pas bij een snelheid tussen de 15 en 20 kilometer per uur komt aanvullend de dieselmotor in werking. Sales Lentz, dat het brandstofverbruik zeer nauwkeurig bijhoudt, concludeert dat de elf bussen een besparing van 38% hebben gerealiseerd. Dat komt overeen met 96.000 liter diesel.

Hybride toekomst
De verkoop van de Volvo 7700 Hybride (en het vervolgmodel Volvo 7900 Hybrid) neemt de laatste jaren exponentieel toe. Vooral doordat klanten na de eerste aankoop vaak meer Hybrides aanschaffen. Bedrijven die eenmaal voor hybride gaan, blijven ook hybride. Sales-Lentz schafte eind 2009 de eerste Volvo 7700 Hybrid aan. Vanwege de positieve besparingen leidde dat tot een vervolgaankoop van vijf Hybrides in augustus 2010. In januari 2011 werden opnieuw vijf Volvo Hybrides aangeschaft. In oktober van dit jaar, zullen er wederm 2 Volvo’s bijkomen en zal de totale vloot hybride bussen bij Sales Lentz uit 13 bussen bestaan. Afhankelijk van de dieselprijs, zal Sales Lentz die investering binnen vijf à zeven jaar hebben terugverdiend. De bussen worden ingezet op verschillende lijndiensten.