Arriva chauffeur

Volvo 8900 RLE Comfortabel openbaar vervoer

Arriva Nederland
Arriva Nederland maakt sinds eind vorig jaar op diverse intercitylijnen in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland gebruik van de nieuwe Volvo 8900 RLE. De bussen variëren in lengte van 13 tot 14,7 meter en zijn in staat om nog meer passagiers te vervoeren. René Vreeswijk is chauffeur bij Arriva die een van de routes rijdt. Hij heeft zelf onlangs zijn 25-jarig jubileum als buschauffeur gevierd en is dus bij uitstek geschikt  om iets over de nieuwe Volvo 8900 RLE te zeggen.


Chauffeur van een Volvo 8900
René Vreeswijk: “Ik heb nu enkele maanden in deze nieuwe bus mogen rijden en ik kan er kort over zijn: chauffeur zijn van een Volvo 8900 is in een woord ‘geweldig’. Sinds ik kennis maakte met de Volvo 8700 is Volvo mijn favoriete merk geworden.  In vergelijking met de Volvo 8700 is er met de 8900RLE zeker vooruitgang geboekt . De nieuwe bus is stiller, schakelt soepeler, waardoor ik als chauffeur meer relaxed mijn werk kan doen. De Volvo rijdt prettig en geeft het nodige rijcomfort. De chauffeursruimte is overzichtelijk en praktisch ingericht, alles zit logisch bij elkaar ingedeeld.


Prachtig interieur
René Vreeswijk vindt dat de Volvo 8900 het gevoel geeft dat je normaliter hebt, wanneer je privé een auto aanschaft: “Wanneer ik zelf zou moeten kiezen voor een auto met een dergelijk rijgedrag, dan wist ik het wel.” De reacties van passagiers bevestigen zijn gevoel. “Het wordt nooit met zoveel woorden gezegd, maar bij de eerste aanblik zeggen velen al ‘Wat een mooie bus’ en dat komt vooral ook door het blauwe interieur in plaats van het traditionele grijs. De blauwe bekleding geeft de uitstraling van een luxe touringcar in plaats van een ov bus. Daarnaast heeft de bus een lage instap en veel ruimte, dat zich voor de passagiers vertaalt in meer zitcomfort.” Hij besluit met de constatering dat de Volvo 8900 echt vanuit het oogpunt van de reiziger is ontwikkeld. 


Meer informatie over de Volvo 8900