Euro 6

Brandstofbesparing focus voor Euro 6

Optimalisatie
Volvo Bus heeft haar volledige gamma significant geoptimaliseerd met onder meer compleet nieuwe Euro 6 motoren voor de hele range. Het resultaat is een lager brandstofverbruik, minder milieubelasting en lagere emissies.

 

Toonaangevend
Volvo is een van de meest toonaangevende producenten van commerciële voertuigen ter wereld en binnen de productontwikkeling is en blijft de dieselmotor de belangrijkste krachtbron. Steeds strengere emissie-eisen en de vraag naar meer efficiency vragen echter om nieuwe technologie. Volvo Bus staat al sinds jaar en dag bekend om haar brandstofeconomie, zorg voor het milieu en er wordt continu gewerkt aan verdere verbeteringen. De nieuwe motoren met sterk gereduceerde interne wrijving en verbeterde verbranding helpen de klanten van Volvo Bus brandstof te besparen en de emissies te verlagen.

 

Zuinig
Vanaf nu worden bij Volvo Bus nieuwe Euro 6 motoren toegepast. De nieuwe dieselmotoren met een inhoud van 5-, 8- en 11-liter vormen de basis van alle toekomstige aandrijflijnen. De 8-liter Euro 6 motor, die de huidige 9-liter vervangt, is 3 tot 4% zuiniger. Terwijl de 11-liter Euro 6 motor, in vergelijking tot de 13-liter, motor 2 tot 3% zuiniger is.

 

Verder
Volvo Bus gaat echter een stap verder. Want voor additionele en substantiële brandstofbesparing zullen alle lagevloer- en stadsbussen vanaf nu worden uitgerust met Euro 6 hybride-technologie.