Bas

Bas Dubois benoemd tot Director France Benelux

Bas Dubois is binnen Volvo Bus Corporation benoemd tot Director France Benelux als opvolger van Erland Morelissen. Erland gaat zijn carrière na 10 jaar voor Volvo Bus Benelux gewerkt te hebben, voortzetten binnen Volvo Bus Corporation als Hybrid Sales & Support Team Leader.

 

Bas Dubois is 42 jaar, woonachtig in Bleiswijk en vader van een zoon & een dochter. Sinds zijn afstuderen aan de HTS Autotechniek in Apeldoorn is Bas al zijn hele werkzame leven in dienst van Volvo. Begonnen als Sales Engineer bij Volvo Trucks maakte hij in 1995 de overstap naar Volvo Bus waar hij in 1998 werkte vanuit Brussel om daar in eerste instantie in eenzelfde functie de verantwoordelijkheid voor enkele Zuid-Europese landen te krijgen. Een volgende stap binnen het Volvo-concern maakte hem markt manager, een functie die hem vanuit Zweden verantwoordelijk maakte voor een fors aantal landen, waaronder Griekenland, Frankrijk en Israël. Na een reorganisatie is Bas als Europese Key Account Manager gaan werken vanuit Nederland, eerst operationeel, later ook strategisch.

 

Sinds september dit jaar is Bas Dubois aangetreden in zijn nieuwe functie als Director France Benelux. Hij zet de doelstellingen op een rij: “Allereerst gaan we kijken waar we synergieën kunnen bewerkstelligen. De Benelux behoorde eerst tot de regio Centraal Europa, Frankrijk tot Zuid-Europa. Vooral op het gebied van voorraad en demo bussen biedt de nieuwe regio volop kansen. Ik wil vooral inzetten op groei in Frankrijk, het is qua oppervlakte een groot land met een markt van circa 6.000 bussen en maar een relatief klein marktaandeel voor Volvo. Daarnaast wil ik in de area een grotere klanttevredenheid realiseren, we kunnen wel een stap vooruit maken in onze dienstverlening naar de klanten. Een andere uitdaging ligt er op het gebied van elektro-mobiliteit, in de hele markt een hot topic, waar Volvo grote stappen wil maken met betrekking tot duurzaam ondernemen.”

 

Bas Dubois verwijst in dat opzicht met gepaste trots naar de prestigieuze prijs Green Award, die Volvo samen met Arriva in de wacht wisten te slepen op de 'RouteONE Operator Excellence Awards'.