Order van 67 Volvo's

Arriva

Arriva Nederland heeft de samenwerking met Volvo Bus Nederland uitgebreid met de aanschaf van 67 Volvo’s 8900 RLE bussen.

 

De bussen variëren in lengte van 13 tot 14,7 meter en zorgen ervoor dat Arriva nog meer passagiers kan vervoeren op de intercitylijnen in de provincie Zuid-Holland. Alle nieuwe 67 Volvo-bussen zullen zijn uitgerust met Volvo Bus Telematics, zodat het brandstofverbruik nauwkeurig kan worden gemeten. De bussen zullen door Volvo Truck Center onderhouden worden.

 

Totaalpakket
Volvo Truck Center investeert daarvoor in trainingen in de opleidingscentra in Alpen aan de Rijn en Rijnsburg. Remko Bal, Manager Technical Operations bij Volvo Truck Center: “Momenteel zijn wij druk bezig met het opleiden van onze mensen en de mensen die bij ons gedetacheerd worden om zo snel mogelijk de competenties op te bouwen die noodzakelijk zijn om alle voertuigen op de juiste manier af te leveren. Zodoende zullen de bussen vanaf de levering vanaf 9 december 2012 voldoen aan de hoge verwachtingen van Arriva”.

 

Eerste ritten in december
Hans Arntzen, Account Manager van Volvo Bus Nederland: “Arriva is voor ons een belangrijke relatie. Het contract met hen is een totaalconcept met ook enkele ‘zachte’ componenten, die simpelweg niet snel door concurrenten kunnen worden geëvenaard. Met de Volvo 8900, onze servicecontracten en de Telematics software zijn wij ervan overtuigd onze nummer 1-positie als de hoogst gerangschikte low entry bus te kunnen handhaven. De eerste ritten met de Volvo 8900 RLE zullen plaats vinden vanaf 9 december 2012.”

 

Voor Volvo is het de tweede order van Arriva in twee jaar tijd. De vorige order bestond uit 27 Volvo 7700 hybride bussen voor de buslijnen in Dordrecht, dat daarmee een primeur had op het gebied van hybride bussen in het stadsvervoer.