5 extra Volvo Hybride bussen voor Luxemburg

bussen AVL

Vijf extra Volvo hybride bussen voor de stad Luxemburg.

Volvo Bus heeft begin maart vijf bijkomende hybride bussen aan de stad Luxemburg (AVL) afgeleverd. Het betreft een derde aflevering voor AVL waarbij de laatste twee orders telkens vijf Volvo hybride bussen omvatten. In totaal rijden er nu 25 Volvo hybride bussen in Luxemburg: dertien bij Sales-Lentz, twee bij Weber en tien bij AVL.

Deze laatste levering betreft de Volvo 7900H, een verdere evolutie van de Volvo 7700H, die is uitgerust met een EEV-motor, de I-Shift versnellingsbak en een elektromotor die tevens remenergie kan recupereren. Het is een driedeurs bus in de nieuwe kleurstelling van de stad Luxemburg, standaard uitgerust met airco en dubbel glas. Dit zijn de eerste Volvo 7900 hybride bussen die in de Benelux worden afgeleverd.

Het verschil met de Volvo 7700H is een geoptimaliseerde opbouw, waarvan het grootste deel van de structuur uit aluminium bestaat, waar de opbouw van de 7700H volledig uit inox bestond. Volvo Bus heeft met deze manier van opbouwen reeds jarenlang ervaring opgedaan, vooral in Scandinaviƫ. Gewicht, duurzaamheid, eenvoud in herstelling en stevigheid hebben in deze wijziging een grote rol gespeeld. Daar de life cycle cost erg belangrijk is, werd de toegang tot de componenten voor onderhoud en herstelling geoptimaliseerd. De Volvo Hybride bespaart in werkelijkheid 35% in brandstofverbruik in vergelijking met de overeenkomstige Volvo 7700-dieselversie. De verwachting is dat er bij de Volvo 7900H nog een verdere besparing zal worden gerealiseerd.