Luxemburg als testarena voor een duurzaam openbaar vervoerssysteem

MOU Luxemburg

Volvo Bus Corporation, Sales-Lentz en twee Luxemburgse ministeries tekenen een Memorandum of Understanding:

Volvo Buses, Sales-Lentz en het Groothertogdom Luxemburg hebben een Memorandum of Understanding getekend over het inrichten van Luxemburg als testarena voor een duurzaam openbaar vervoerssysteem.

Håkan Agnevall, President van Volvo Bus Corporation, Wolfgang Schroeder, Managing Director Sales-Lentz, en hoge vertegenwoordigers van de Luxemburgse autoriteiten die het ministerie van Economie en Buitenlandse Handel en het ministerie van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur van het Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigen, ratificeerden het Memorandum of Understanding (MoU) tijdens de Busworld beurs in Kortrijk, België.

De MoU formaliseert de intentie van een lange termijn samenwerking tussen het Luxemburgse ministerie van Economie en Buitenlandse Handel en het ministerie van Duurzame Ontwikkeling en Infrastructuur, Sales-Lentz en Volvo Buses. De sector duurzame mobiliteit is aangewezen als een van de meest veelbelovende sectoren in de Luxemburgse strategie voor diversificatie en vergroening van de economie.

Håkan Agnevall, Volvo Bus Corporation, ziet de overeenkomst als basis voor een lange termijn en betrouwbare samenwerking met Sales-Lentz en het Groothertogdom Luxemburg:

“We zijn er trots op dat Luxemburg en Sales-Lentz ons hebben gekozen tot hun partner voor de toekomst van elektrisch vervoer in Luxemburg. Deze samenwerking toont dat we de complexe eisen van steden, busbedrijven en passagiers gelijkelijk kunnen behartigen.”

De MoU is gebaseerd op het testen van Volvo's plug-in hybridesysteem. De kern van de overeenkomst bestaat mogelijks uit 12 Volvo Plug-in Hybrid bussen, die door Sales-Lentz gekocht en in dienst genomen zullen worden. De bussen zullen op bestaande buslijnen ingezet worden in Luxemburg en de ‘grote regio’ en zullen vanaf 2015 volledig geïntegreerd zijn in de reguliere dienstregeling. In de overeenkomst is ook het opzetten van een oplaad-infrastructuur opgenomen.

Daarnaast bevat de MoU de opzet van een Training and Control Centre in Luxemburg. Tot de competenties van het Training and Control Centre behoort de opleiding van de buschauffeurs en van het onderhouds- en veiligheidspersoneel plus reddingsdiensten. Het centrum gaat functioneren als een R&D-centrum en dient als platform voor het ontwikkelen van nieuwe diensten op het gebied voertuig-, fleet- en verkeersmanagement. Het platform staat ook open voor andere partijen die hieraan willen deelnemen.

Sales-Lentz en Volvo Buses zullen tijdens de testfase met de belangrijkste stakeholders gegevens verzamelen en evalueren, die gebruikt zullen worden om nieuwe diensten op het gebied van voertuig-, fleet- en verkeersmanagement te ontwikkelen en te integreren in een algemeen Intelligent Transport Systeem-concept.

De eerste zes Volvo Plug-in Hybrids zullen in 2015 geleverd worden. De bedoeling is om in 2016 nog zes voertuigen te leveren.

Volvo Buses is een wereldleider op het gebied van hybride technologie, met bijna 1.200 hybride bussen geleverd aan 21 landen wereldwijd. De plug-in hybrides zijn gebaseerd op het verkoopsucces van de Volvo 7900 Hybrid. De plug-in hybrides zijn verder ontwikkeld en kunnen opgeladen worden vanuit het elektriciteitsnet via een collector op het dak. De plug-in bussen hebben een groter accu-pakket, waardoor ze tot 10 km per keer kunnen rijden; stil en uitstootvrij, met gebruik van elektriciteit. De accu's worden in zes tot tien minuten.in de busterminal opgeladen.

Sales-Lentz, een van de grootste openbaar vervoersbedrijven in Luxemburg, loopt voorop met de introductie van alternatieve aandrijftechnologieën. Sales Lentz tracht voortdurend zijn carbon footprint te reduceren en wil een marktleider zijn in de implementatie van nieuwe schone technologieën. Sales-Lentz was het eerste bedrijf in Europa dat de Volvo Hybrid kocht, al in 2009. Op dit moment hebben ze 13 Volvo Hybrids in hun vloot.