Munckhof official supplier van de Floriade 2012

Munckhof

Het is een van de meest uitdagende samenwerkingen die personenvervoerder Munckhof Groep ooit aanging. Als officiële vervoerspartner van de Floriade 2012 verzorgt het bedrijf de toestroom van tienduizenden bezoekers uit heel de wereld naar Venlo. Munckhof Groep vertrouwt op Volvo Bus voor die omvangrijke en diverse dienstverlening, met pendeldiensten, luxe trips van zakelijke gasten en het vervoer van maar liefst 32.500 mindervaliden.

“Een project van deze enorme schaal is voor ons een grote uitdaging,” aldus directeur Eric van den Munckhof. “Piekmomenten van zestienduizend bezoekers per dagdeel stellen onze capaciteit op de proef, maar ook de diversiteit van onze busvloot wordt op de proef gesteld door de drieledige service, die we verlenen. Zo zetten we luxe touringcars in naar congressen en events, shuttlebussen tussen de parkeerplaatsen en de Floriade en tot slot speciaal aangepaste bussen voor de tienduizenden mindervaliden.”

De samenwerking met de Floriade vroeg zelfs om een behoorlijke uitbreiding van de busvloot, zeker vanwege de pendeldiensten met zeer grote passagiersstromen. “Volvo Bus heeft ons daarbij uitstekend begeleid,” benadrukt Van den Munckhof. “Op korte termijn beschikten we over vijf gelede 4 deurs uitgevoerd Volvo 7000LA pendelbussen. Deze lage vloer stadsbussen garanderen een razendsnelle in-en uitstaptijd, waardoor we een probleemloze doorstroom van duizenden passagiers tegelijk aankunnen.”

Voor het luxe en aangepaste vervoer vertrouwde Munckhof Groep op haar bestaande Volvo-bussen. “We hebben Volvo-touringcars die zijn aangepast op rolstoelvervoer. Zakelijke gasten van de Floriade bieden we de luxe en het comfort van onze Volvo touringcars. Dankzij Volvo Bus kunnen we de diversiteit van onze dienstverlening bewijzen en in geval van nood kunnen we rekenen op hun steun. Volvo begrijpt dat we ons, bij een project van deze omvang, geen enkele vertraging kunnen veroorloven. Niet alleen de snelle aanlevering van de pendelbussen, maar ook hun reactievermogen bij incidentele problemen met materieel bevestigt ons vertrouwen in de jarenlange samenwerking.”

De Floriade is nog tot en met 7 oktober te bezoeken.