Open Tours

Brussel of Amsterdam ontdekken met City Sightseeing operated by Open Tours

City Sightseeing Brussels trekt jaarlijks meer dan 200.000 passagiers. Zij maken gebruik van het unieke Hop On Hop Off-concept. Met een twintigtal rode open top dubbeldekkers, waaronder een gloednieuwe Volvo B9TL met Unvi-opbouw, worden de passagiers langs de belangrijkste plaatsen in Brussel en Amsterdam vervoerd.

City Sightseeing Brussels heeft de concessie gewonnen van het openbaar vervoer en rijdt sinds mei 2012 alleen door Brussel op 2 verschillende lijnen. De 2 lijnen zijn totaal verschillend maar zeer complementair. Lijn 1 toont onder meer het Atomium, de Cathedraal, De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, het Casino, de shoppingsregio van de Nieuwstraat, het Koninklijk Paleis van Laeken met de Koninklijke Serres en uiteraard de binnenstad met onder meer Manneken Pis. De tweede lijn is meer Art-Nouveau en Europees getint. Deze rijdt langs de Zavel met de antiquairs, de Louiza wijk met luxueuze winkels, de Art-Nouveau wijk met onder andere het Viktor Horta museum en de Europese Instellingen rond het Shumannplein.

Sinds 2009 is Amsterdam Sightseeing de partner van het GVB en rijdt als enige open top in Amsterdam. Daar heeft City Sightseeing Amsterdam de dubbeldekkers moeten aanpassen vanwege de bovenleidingen van de tram. De plexi-constructie maakt het mogelijk een vrij gevoel te geven maar toch binnen de veiligheidsregels.

Caroline Vansteelandt, Management Assistant Open Tours: “Het concept is uniek omdat er met open dubbeldekkers wordt gereden die bij regenweer perfect dichtgemaakt kunnen worden. Het Hop On Hop Off-concept laat de mensen toe zoveel af te stappen en op te stappen waar ze het wensen en hoeveel ze het wensen. Dit is de perfecte manier om een stad te ontdekken.” 

Optimaal chassis
Een groot deel van het wagenpark van Open Tours bestaat uit Volvo bussen, zogeheten open toppers. Het is met name dat aspect wat de toeristen aantrekt. De nieuwe Volvo B9TL met Unvi-opbouw heeft een grote passagierscapaciteit. Het is de nieuwste generatie dubbeldeckchassis, voorzien van een krachtige, brandstof besparende 9-liter motor en automatische transmissie. De Volvo B9TL is geoptimaliseerd voor een snel en economisch gunstig gebruik,  inclusief het stoppen en vertrekken. “Het is een van onze paradepaardjes, een prachtige open topper, zeer geschikt voor dit werk.”