7900 Hybrid Features

Voorzieningen

Minder brandstof verbruiken en  de emissie beperken
wanneer u maar liefst 37% bespaart in brandstofverbruik, wordt de CO2 uitstoot ook in dezelfde mate verlaagd. De vermindering is zelfs nog groter wat betreft de stikstofoxiden en deeltjes; tot 50%minder in vergelijking met de gemiddelde Euro 5 diesel bus. De reden waarom Volvo betere cijfers dan anderen kan presenteren is geen geheim. De oplossing zelf, de parallelle hybride, is zeer efficiënt, de Volvo I-Shift versnellingsbak biedt geoptimaliseerde voorwaarden, en wij houden de batterijen in de best mogelijke toestand door het verstrekken van zowel koeling en verwarming.

Powertrainbeheer
Een elektronische besturingsmodule reguleert het in- en uitschakelen van elektrische of dieselaandrijving, evenals de schakelmodi en het opladen van de accu's. De automatische Volvo I-Shift-transmissie met dicht opeenvolgende versnellingen is geoptimaliseerd voor stads- en pendelverkeer. De brandstofefficiënte 4-cilinder, 5-liter Volvo D5K-dieselmotor produceert 240 pk en wordt verticaal in de linker achterhoek van het voertuig geïnstalleerd.
De Volvo Parallelle hybride oplossing
De Volvo 7900 hybride heeft actieve temperatuurgevoelig lithium-ion batterijcellen, met afzonderlijke cel oplaadcontrole. Dit resulteert in betrouwbare en efficiënte energie-opslag. De lithium-ion accu heeft een hoge energie-opslag capaciteit, laag gewicht en weinig milieuimpact. 

Beheer van de aandrijflijn
Een elektronische controlemodule regelt de elektrische en diesel kracht, het schakelen en het opladen van de batterij. De Volvo I-Shift  heeft software die is geoptimaliseerd voor stedelijk en interstedelijk verkeer. De zuinige 4-cilinder, 5-liter Volvo D5K dieselmotor produceert 240 hp en is verticaal in de linker  achter hoek  van de bus geïnstalleerd.

De uitrusting varieert per land. Volvo Bus behoudt zich het recht voorom product specificaties te wijzigen zonder voorafgaande berichtgeving.