Volvo 8900 intercity bus

Voorzieningen

Eersteklas chauffeurscompartiment
De chauffeursomgeving is ruim, heeft een goede geluidsisolatie en combineert ergonomie van wereldklasse met over eenvoudig af te lezen instrumenten. Zowel de stoel als het stuur kunnen worden ingesteld met de geweldige bedieningssatellieten, waardoor de ideale rijpositie gemakkelijk wordt gevonden - ongeacht de lengte van de chauffeur, diens postuur of persoonlijke voorkeuren.

Klimaatzone voor de chauffeur
Met een afzonderlijke zone voor het klimaat van de chauffeur wordt het een stuk makkelijker om fit en alert te blijven en aandacht te schenken aan de passagiers. Een extra optionele veiligheidsmaatregel is het Alcolock van Volvo.

Goed zicht
Zicht is een belangrijke veiligheidsfactor, en de Volvo 8900 stelt een nieuwe norm. Grote glazen panelen, driedelige buitenspiegels en een optionele achteruitrijcamera dragen bij tot veilig en voorzichtig rijden.

Persoonlijke opbergruimte
Een ruim opbergvak voor persoonlijke bezittingen verhoogt het comfort en de veiligheid.

Passagierszitplaatsen
De stoelen naar origineel Volvo-ontwerp garanderen dat de passagiers de gehele reis comfortabel zitten. Ze zijn ook lichter, wat een gunstiger brandstofverbruik oplevert. Alle stoelen kunnen worden voorzien van 2- of 3-puntsgordels.

Klimaatregeling
De klimaatregeling biedt functies voor verwarming, verkoeling en ventilatie. Dit systeem levert airconditioning met afzonderlijke uitlaten voor elke rij stoelen, en een aparte zone voor de chauffeur.

Passagiersinformatie
Passagiersinformatie wordt getoond op een geïntegreerd display. Een extra optionele veiligheidsmaatregel is videobewaking. 

Gemakkelijke instap
Instappen is heel gemakkelijk, dank zij de lage instap, de hellingbaan en de knielfunctie die snel en efficiënt toegang bieden. Ook passagiers met een kinderwagen of een rolstoel kunnen probleemloos instappen. Verder is de Volvo 8900 verkrijgbaar met of zonder deze functies.

Brandstofefficiënte motoren
Onze Volvo D8K Euro 6-motor is een van 's werelds meest brandstofefficiënte dieselbusmotoren. Hij behoudt de extreme efficiëntie van de voorgaande 7-liter motor en biedt meer vermogen bij dezelfde hoeveelheid brandstof. De motor kan in drie vermogens worden geleverd: 280 pk, 320 pk (ook beschikbaar in biodiesel-uitvoering) en 350 pk. Net als alle andere Volvo-motoren biedt deze serie een krachtig, breed toerenbereik en uitstekende rijeigenschappen.

Volvo-carrosserieconcept
De unieke structuur biedt, samen met onze gepatenteerde verbindingsmethode, een ongeëvenaarde precisie en levert door de gemakkelijk vervangbare onderdelen besparingen op bij onderhoud en reparaties.  De combinatie van staal en aluminium zorgt voor een sterkere en lichtere constructie. We kiezen de beste materialen om het gewicht en de kosten te drukken – en het milieu te sparen.

Corrosiebestendig aluminium
Aluminium is corrosiebestendig, wat een belangrijke factor is bij de verwachte levensduur van de bus. Het milieu profiteert hier ook van, omdat tot maar liefst 90% van de aluminiumcarrosserie kan worden gerecycleerd.

Modules
Diverse componenten zijn gegroepeerd en veel elementen worden met bouten op het frame bevestigd. Dit betekent dat er bij reparaties niet altijd hoeft te worden gelast. De productieve tijd neemt toe en de reparatiekosten nemen af. Voeg daarbij de snelle vervanging van bumperhoeken, GRP-zijpanelen en wielkasten.

Uitgebreide dekking
De verwachte levensduur van de bus is langer, en Volvo bevestigt dit door uitgebreide dekking te bieden voor belangrijke elementen van de carrosserie, zoals lak, corrosie, structuur, vloer en deuren.

Verbeterde beschikbaarheid van onderdelen
Meer gemeenschappelijke wisselstukken verbeteren de service- en de onderhoudsefficiëntie over de gehele productlijn. Bovendien is de documentatie verbeterd en zijn ook de voorraad van klantspecifieke onderdelen en de traceerbaarheid in aftermarketsystemen per afzonderlijke busspecificatie uitgebreid.