Volvo 9700 coach highlights

Kenmerken

Chauffeursomgeving
Ook in de chauffeursomgeving zijn het comfort en gemak van de Volvo 9700 nadrukkelijk aanwezig. De chauffeursstoel heeft een perfecte vorm en is uitgerust met luchtvering en andere functies. Een duidelijke en logische indeling van het dashboard, met alle bedieningselementen binnen handbereik, verhoogt het gemak en de veiligheid. Net als Volvo's bekroonde Alcolock, de GPS-navigatie en de elektrisch bediende zonneschermen en ruiten.

Omringd door comfort
Stoelen vormen de belangrijkste factor voor het comfort in de touringcar. Daarom hebben wij gezorgd dat ze een integraal onderdeel vormen van de hele bus. Met onze nieuwe reeks touringcarstoelen kunnen uw passagiers genieten van een ongeëvenaard comfort. Een oorspronkelijk ontwerp van Volvo samengesteld uit de beste materialen.

Verlichting, airconditioning, laag geluidsniveau en hoge geluidskwaliteit maken de omgeving van de passagier aangenamer. De grote ramen zijn voorzien van efficiënte zonneschermen, en er zijn vele opties beschikbaar voor tafels en andere nuttige voorzieningen.

Volvo 9700 helemaal naar uw wens
U kunt de Volvo 9700 in alle opzichten aanpassen aan uw bedrijf. De touringcar is leverbaar in drie verschillende lengtes, van 12 tot 13,8 m. En de uitvoering met dubbele achteras kan maximaal 12 m3 bagage vervoeren. U kunt kiezen uit twee uitrustingsniveaus, Premium of Superior. Uw keuze uit deze twee opties, op basis van de af te leggen afstand en de verwachtingen van uw passagiers, vormt een gedegen basis voor uw voorkeursspecificatie. En u kunt de inrichting nog verder aanpassen met een assortiment opties en accessoires met meerwaarde.

Krachtige Euro 6-aandrijflijnen 

Efficiënt rijden vereist een efficiënte en duurzame krachtbron. De nieuwe 11-liter Euro 6-motor van Volvo combineert vermogen, betrouwbaarheid en zuinigheid in een compact maar krachtig pakket. Met 380, 430 of 460 pk en al bij zeer lage toerentallen een zeer hoog koppel brengt de motor uw passagiers snel en veilig naar hun bestemming.

Volvo I-Shift
De motor en de Volvo I-Shift met 12 versnellingen zorgen voor een uitstekend rijcomfort. De I-Shift is een authentiek Volvo-ontwerp dat naadloos aansluit op het karakter van onze motoren. Het schakelen verloopt snel, het systeem is elektronisch geregeld en speciaal aangepast voor touringcargebruik. De bedieningssoftware is geoptimaliseerd voor een hoge gemiddelde snelheid, een laag brandstofverbruik en minder schakelen, met als resultaat verhoogd comfort bij kruissnelheid, een langere mechanische levensduur en minder emissies.

Lange levensduur
Een Volvo is gebouwd om lang mee te gaan. De onderhoudsintervallen zijn lang, vanwege de duurzaamheid van het mechanische ontwerp. Zo hoeft bijvoorbeeld de achteras pas na 400.000 km te worden nagekeken.

Een solide basis
Het gevoel van kwaliteit is overduidelijk in een touringcar van Volvo. Een van de redenen is de structurele sterkte en de stabiliteit. Hierdoor worden het geluidsniveau, trillingen en ruw rijgedrag verminderd voor een stil en stabiel rijcomfort.

Probleemloos onderhoud
De productiviteit wordt verder verhoogd door de lange onderhoudsintervallen en probleemloos onderhoud. En door te kiezen voor een servicecontract krijgt u complete controle over de lopende kosten, en bent u ervan verzekerd dat alleen originele Volvo-onderdelen worden gebruikt en gemonteerd door deskundig personeel.

Volledig stoppen
Bergop, bergaf, in hitte en in ijskoude wind. De Volvo-veiligheid blijft onveranderd, ongeacht de wegkwaliteit. De remmen zijn zeer krachtig en beschikken over elektronische remkrachtverdeling, waardoor veiliger kan worden gereden. Een krachtige retarder kan het grootste deel van de gewone remwerking voor zijn rekening nemen en zodoende de slijtage van remvoeringen verminderen.

Veiligheid vooraan
Vooraan worden de chauffeur en reisleider beschermd door de veiligheidssystemen van Volvo, het Front Impact Protection (FIP)- en het Knee Impact Protection-systeem (KIPS). Bij een frontale aanrijding beschermt het Front Underrun Protection System (FUPS) andere betrokken voertuigen.