Volvo 9900 coach

Voorzieningen

Superieure Volvo-stoelen
Rijcomfort begint bij de stoelen. Daarom ontwerpen en produceren wij deze zelf, als een integraal onderdeel van de hele bus.  De nieuwe stoelen zijn lichter, en nog comfortabeler en aantrekkelijker dan voorheen. De passagiers zullen onmiddellijk het verschil merken bij deze uitnodigende stoelen, in exclusieve kleuren die op elkaar zijn afgestemd en met unieke servicesets op een hoogte die binnen handbereik is.

Omringd door comfort
Na een drukke dag op de weg zal het superieure comfort voor zichzelf spreken. Verlichting, airconditioning, weinig omgevingsgeluid en een entertainmentsysteem van hoge kwaliteit zorgen voor een aangename omgeving voor de passagiers. De grote ramen zijn voorzien van efficiënte zonneschermen.  Daarnaast zijn er diverse opties voor tafels, voetensteun en andere gemaksvoorzieningen.

Een persoonlijke ruimte voor de chauffeur
Tot de exclusieve kenmerken van de Volvo 9900 behoort ook de chauffeursomgeving. De afzonderlijke chauffeursdeur geeft toegang tot een bijzonder comfortabele stoel met luchtvering, verwarming en voorruitverwarming. Een centraal geplaatst informatiedisplay, navigatie, elektrisch bediende zonneschermen en ruiten zorgen voor een ongecompliceerde rijervaring.

Geen zorgen, dit is een Volvo
Vooraan worden de chauffeur en reisleider beschermd door de veiligheidssystemen van Volvo: Front Impact Protection (FIP) en Knee Impact Protection. Bij een frontale aanrijding worden auto's beschermd door het Front Underrun Protection System (FUPS).

Ervaar het vermogen
Efficiënt rijden vereist een efficiënte en duurzame krachtbron. De nieuwe 11-liter Euro 6-dieselmotor van Volvo is een perfecte combinatie van vermogen, betrouwbaarheid en zuinigheid. Met 430 of 460 pk en al bij zeer lage toerentallen een zeer hoog koppel brengt de motor uw passagiers en al hun bagage snel en veilig naar hun bestemming.

Volvo I-Shift
Het rijcomfort is te danken aan het motorkarakter maar ook aan de Volvo I-Shift-versnellingsbak met 12 versnellingen. De automatische schakeling wordt elektronisch geregeld en is speciaal aangepast voor touringcargebruik. Met andere woorden, de schakeling is geoptimaliseerd voor een hoge gemiddelde snelheid, een laag brandstofverbruik en minder schakelen, met als resultaat verhoogd comfort bij kruissnelheid en minder emissies.

Volledig stoppen
Bergop, bergaf, in hitte en in ijskoude wind. U kunt vertrouwen op de Volvo-veiligheid, ongeacht de wegkwaliteit. De remmen zijn zeer krachtig en beschikken over elektronische remkrachtverdeling, waardoor veiliger rijden wordt bevorderd. Een optionele retarder kan het grootste deel van de gewone remwerking voor zijn rekening nemen en zodoende de slijtage van remvoeringen verminderen. En als extra veiligheidsmaatregel is een Alcolock-apparaat leverbaar.

Lange levensduur
Een Volvo is gebouwd om lang mee te gaan. De onderhoudsintervallen zijn lang, vanwege de duurzaamheid van het mechanische ontwerp. Zo hoeft bijvoorbeeld de achteras pas na 400.000 km te worden nagekeken.

Een solide basis
Het gevoel van kwaliteit is overduidelijk in een touringcar van Volvo. Een van de redenen is de sterkte en de stabiliteit van het chassis en de carrosserie. Hierdoor worden het geluidsniveau, trillingen en ruw rijgedrag verminderd voor een stil en stabiel rijcomfort.

Probleemloos onderhoud
De productiviteit wordt verder verhoogd door de lange onderhoudsintervallen en eenvoudig onderhoud. En door te kiezen voor een servicecontract krijgt u complete controle over de lopende kosten, en bent u ervan verzekerd dat alleen originele Volvo-onderdelen worden gebruikt en gemonteerd door deskundig personeel.