Volvo Bus Telematics

Met Volvo Bus Telematics kunt u in contact blijven met al uw voertuigen en kunt u continu nagaan op welke manier er met uw voertuigen wordt gereden, hoeveel brandstof ze verbruiken, waar ze zich bevinden, punctualiteit en andere parameters. 

Volvo Bus Telematics kan zowat in elke moderne bus worden geïnstalleerd.

Voertuigbeheer
Een degelijk onderhoud is de sleutel tot geoptimaliseerde productiviteit en uptime. We stellen een onderhoudsplan op voor elke bus afzonderlijk en door de ontvangen data te gaan downloaden, zal het onderhoudsplan continu bijgewerkt worden om de actuele behoeftes in te vullen. 

Deze dienst – Adaptive Maintenance Planning of Adaptieve Onderhouds Planning – zal reminders sturen, assisteren in het reserveren van de bus, en de lijst van benodigde wisselstukken aangeven alsook de tijd aangeven die nodig is in de garage.
Fleet Management
Fleet Management is een dienst die alle prestaties van uw volledige vloot bijhoudt.  Brandstofverbruik, emissies, rijprofiel,  events en positionering zijn de basis-functies. Bij elk van deze punten zult u gedetailleerde informatie en rapporten terugvinden die u een ruim beeld geven van de manier waarop elke bus bestuurd wordt. 

Deze informatie vormt slechts een basis voor de planning en voor acties om het brandstofverbruik, slijtage en emissies te reduceren, alsook om het passagiers-comfort te verhogen.

Traffic Management/ITS4mobility
Bij het huidig openbaar vervoer is het essentieel voor uw onderneming te weten dat alles volgens planning loopt.

We gaan zelfs verder. Uw passagiers verwachten niet alleen dat de bus op tijd is, maar worden ook graag geïnformeerd over real-time info bij hun busrit.

Traffic Management voorziet de tools aan boord van de bus, in het controle centrum en bij de bushaltes om uw passagiers te informeren en uw activiteiten onder controle te houden.