Volvo -alustat kirjastoautossa

 

Kirjastoauton kuljettajan työ poikkeaa merkittävästi linja-autokuljettajan työstä. Joskus tätä erikoisautoa kuljettaa myös kirjastoautovirkailija, joka ei välttämättä ole ammattikuljettaja vaan kirjastoalan ammattilainen.

Siksi auton paras mahdollinen ajettavuus ja helppo hallinta on selkeä etu. Volvo haluaa toimittaa asiakkailleen parhaan mahdollisen ajoneuvon kuhunkin ajotehtävään. Vaihtoehtona on joko Volvo B7R tai Volvo B9R, jotka molemmat täyttävät viimeisimmän kirjastoautostandardin vaatimukset.

Volvo B9R on varustettu automaattisella I-shift vaihteistolla ja Volvo B7R 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla ja lisävarusteena automaattivaihteisto.

Volvo on valinnut EURO 5 tason saavuttamiseksi taloudellisen Volvo SCR-tekniikan.

Molemmissa malleissa on sähköohjatut lukkiutumattomat levyjarrut (EBS), jotka lisäävät turvallisuutta ja alentavat käyttökustannuksia. Volvon alustoista löytyvät myös VEB moottorijarru vakiona sekä ilmakuivain.

Volvon alustatuotanto täyttää ISO 14001 ympäristöstandardin ja ISO 9001 laatustandardien vaatimukset. Ympäristön huomioonottaminen on turvallisuuden ohella yksi Volvon perusarvoista.