Volvon edut kirjastoautokäytössä

Volvo I-Shift

Volvo on ottanut Volvo B9R mallissa vakioksi automaattisesti toimivan I-Shift vaihteiston, jonka toiminta on yhtä helppoa ja loogista kuin henkilöauton automaatit.

I-Shift parantaa turvallisuutta. Kuljettaja voi täysin keskittyä liikennetilanteisiin, koska vaihteisto hoitaa automaattisesti liikkeellelähdön, ajotilanteet ja pysähtymisen. Edes kytkinpoljinta ei ole, kilpailijoiden rakenteista poiketen. 

Volvon tehokas VEB-moottorijarru on vakiona I-Shiftin yhteydessä. Kuljettaja voi halutessaan milloin tahansa siirtyä manuaaliseen vaihtamiseen.
 
I-Shif parantaa taloudellisuutta. Kuljettaja voi ajaa taloudellisesti parhaan väännön alueella, alle 1500rpm. Vaihteisto on synkronoimaton ja siinä on kuiva yksilevykytkin, jonka luistattaminen on tehokkaasti eliminoitu.

Tehokas Volvon VEB-moottorijarru yhdistettynä I-Shiftin automatikkaan tekee erillisen hydraulisen hidastimen tarpeettomaksi. Tämä alentaa sekä hankintahintaa että huoltokustannuksia.

Oikein hyödynnettynä VEB-moottorijarru säästää auton jarruja merkittävästi. Esimerkiksi pysäkille tulo voidaan hoitaa lähes loppuun asti moottorijarrun ja vaihteiston automaattiasennon yhteistyöllä, jolloin pienemmälle vaihtaminen tapahtuu automaattisesti 1000 kierroksella.

Volvon I-Shift on kilpailijoista poiketen synkronoimaton eikä siinä ole kytkinpoljinta, automatiikka hoitaa vaihtamisen ajotilanteiden mukaan. Järjestelmä tasaa pää- ja sivuakselin pyörimisnopeuden ja kytkee vaihteen erittäin nopeasti, koska vaihteisto on synkronoimaton. Järjestelmä myös suojaa kytkintä, koska liian suurelle tai pienelle vaihteelle vaihtaminen on estetty. Myös liikkeelle lähtö liian suurella vaihteella on estetty.

Kytkin on vaihtamisen aikana auki vain 0,4 sekuntia, kun päällä oleva vaihde kytketään pois päältä. Uuden vaihteen kytkemisen aikana kytkin on kiinni, joten veto ei katkea vaihtamisen aikana. Vaihdekaappi voidaan myös siirtää etuasentoon, jolloin istuimelta poistuminen ja tulo ovat mahdollisimman helppoa.

Volvo SCR-tekniikka

Suurinpana etuna on, että moottori voidaan säätää polttoaineen kulutuksen mukaan optimaaliseksi ja ettei moottorin lämpötaso nouse ja huoltoväli kasva.

AdBluen jakelu on turvattu, koska kaikki suurimmat moottorivalmistajat ovat valinneet tämän tekniikan.

AdBluen kulutus on n. 3 -4% polttoaineen kulutuksesta, joten ajoveuvon 60l säiliö riittää 1500 litran polttoaineen kulutukseen, eli noin 5000 - 6000 km ajoon.

AdBlue jakelu on järjestetty kaikille Volvo Truck Centereiden korjaamoille ja kaikki suurimmat öljy-yhtiöt laajentavat jakelupisteitään erityisesti ns. kylmäasemilleen, joilla asioi paljon raskaan liikenteen asiakkaita.

Samalla tekniikalla saavutetaan myös EURO 5 taso, ajamalla moottorin ohjausyksikköön uusi ohjelma, joka annostelee hieman enemmän AdBlueta pakoputkistoon.

Volvolla on käytössä myös EGR eli takaisinkierrätysjärjestelmä, mutta testeissä SCR on todettu kokonaisuudessaan huomattavasti paremmaksi, ajatellen myös tulevia EURO 6 vaatimuksia.