Bi-A Pysäkillä

BRT (Bus Rapid Transit)

BRT on bussiliikennejärjestelmä, jossa käytetään hyväksi tuplanivelbusseja sekä erillisia bussikaistoja ja matkustajat maksavat etukäteen matkustajavirran nopeuttamiseksi.  

Volvo linja-autoilla on paljon kokemusta BRT-järjestelmistä, sillä yhtiö on ollut mukana jo ensimmäisen BRT-järjestelmän räätälöinnissä Brasilian Curitibassa 1970-luvun loppupuolella.  BRT-järjestelmä on jo käytössä mm. Brasilian Porto Alegressa ja Manauksessa, Kolumbian Bogotassa ja Meksikon Leonissa, joissa valtaosa busseista on Volvoja.  BRT on myös suunnitteilla New Delhiin Intiaan, Jakartaan Indonesiaan, Pekingiin ja Shanghaihin Kiinassa, Santiagoon Chilessä sekä Mexico Cityyn.

BRT:n hyvän menestyksen syy on yleensä kustannustehokkuudessa, vaihtoehtona on usein ollut metro. Perustamiskustannukset ovat jopa 20 kertaa pienemmät kuin metron ja käyttökustannukset vain noin puolet. BRT pääsee samaan matkustajakapasiteettiin ja on usein myös yhtä nopea.  Myös pysäkit voivat olla tiheämmässä kuin metrossa ja usein on enemmän asemia, joissa matkustajat voivat vaihtaa reittiä.

Lisätietoa englanniksi