Komponentit

Volvo 8700:n voi valita joko Volvo B12-  tai Volvo B7R-alustalla.

Runsaasti moottorivaihtoehtoja  Volvo DH12E edustaa Volvon kuusisylinteristen 12-litraisten dieselmoottorien uusinta sukupolvea. Moottorissa on turboahdin ja ahtoilman jäähdytys, neliventtiilirakenne, yläpuolinen nokka-akseli ja yksikkösuuttimet joka sylinterille. Tehovaihtoehdot 340 hv ja 380 hv. Moottorin vääntömomentti on 1 700 Nm (340 hv) ja 1 850 Nm (380 hv). Suurin vääntömomentti on käytettävissä laajemmalla kierroslukualueella (1100 - 1700 rpm) kuin aiemmissa moottorisukupolvissa.

Saatavana on myös 7-litrainen Volvo D7E-moottori (1 200 Nm).  

Kaikki moottorit ovat Euro 4 -seritfioituja. Saatavana on jo nyt myös Euro 5 -päästävaatimukset täyttävä malli.

Euro 4-sertifioitu Volvo on yhdessä maailman suurimpien moottorivalmistajien kanssa valinnut SCR-tekniikan päästöjen pienentämiseksi vastaamaan tulevia päästörajoja. Tällöin moottorin palamistapahtuma voidaan optimoida ja saavutetaan korkea hyötysuhde ja alhainen polttoaineenkulutus. Typpioksidipäästöjen laskemiseksi käytetään pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä SCR:ää. Tekniikka on yksinkertainen ja luotettava, ja sen avulla voidaan täyttää nykyiset ja tulevat päästömääräykset. 

Automaattinen vaihteenvalitsin Volvo I-shift B12-alustaan voi valita myös Volvo I-shift -vaihteiston. Volvon älykästä Volvo I-shift -vaihtamisjärjestelmää on päivitetty ja uusi versio on entistä suorituskykyisempi. Tässä vaihteistossa automaattivaihteiston helppokäyttöisyys ja joustavuus yhdistyvät polttonestetaloudellisuuteen, joka on jopa parempi kuin käsivalintaisessa vaihteistossa. Vaihteistoa voi tarvittaessa käyttää myös käsin. Vaihteistossa on 12 eri nopeutta. Vaihtaminen on uskomattoman nopeaa, pehmeää ja tasaista ja sitä myös säädellään olosuhteiden mukaan. Volvo I-shift -vaihteistosta on eri versioita käyttötarpeen mukaan.

Volvo RS1228B taka-akseli Volvo B12-malliston taka-akseli on kehitetty yhteensopivaksi muun voimansiirtolinjan kanssa. Rakenne on suunniteltu energiahäviöiltään mahdollisimman ieneksi niin, että moottorin vääntömomentti siirtyy vaihteiston kautta mahdollisimman tehokkaasti vetäviin pyöriin.  Akselista on saatavana useita eri välityssuhteita, joten voimansiirtolinja ja polttoaineenkulutus voidaan optimida tarkasti kaikkiin eri ajo-olosuhteisiin. Taka-akseliin on myös saatavissa tasauspyörästön lukko, joka parantaa etenemistä liukkaalla tai pehmeällä alustalla. Uusi EBS-järjestelmä varmistaa myös turvallisen tasauspyörästön lukon kytkeytymisen.

Etupyörien erillisripustus IFS  Volvo B12-mallistoon saatava etupyörien erillisripustus IFS takaa hyvän ajomukavuuden ja parantaa ohjattavuutta.

EBS-jarrut Volvon elektronisesti ohjatut jarrujärjestelmä EBS toimii nopeasti lyhentäen jarrutusmatkaa sekä sovittaa ja optimoi jarrutusominaisuudet tilanteen mukaan. Jarrutusvoimat jakautuvat paremmin eri akseleille, mikä parantaa suuntavakavuutta. Myös jarrupäällysteet ja renkaat kuluvat vähemmän ja tasaisemmin. Mahdollisten lisäjarrujen optimaalinen käyttö vähentää kulumusta edelleen.

Volvon elektronisesti ohjatussa jarrujärjestelmä EBS:ssä on monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten Brake Blending, Hill Start Aid eli mäkilähtöapu ja hätäjarrutehostin. Brake Blending merkitsee, että kaikki jarrujärjestelmät (käyttöjarrut, moottorijarru ja hidastin) toimivat yhdessä. Näin saavutetaan jarrujen paras mahdollinen käyttöteho ja levyjarrujen mahdollisimman pieni kuluminen. Mäkilähtöapu auttaa kuljettajaa lähtemään mäestä säilyttämällä jarrutustehon, kunnes vääntö on riittävä liikkeellelähtöön, vaikka kuljettaja vapauttaakin jarrupolkimen. Hätäjarrutustehostin maksimoi jarrutusvoiman hätäjarrutustilanteissa.

Volvo ESP Volvon EBS-järjestelmään voidaan liittää myös ESP-ajonvakautusjärjestelmä. ESP mittaa, miten kuljettaja haluaa auton käyttäytyvän. Sen jälkeen ESP mittaa, miten auto todellisuudessa käyttäytyy. Jos näissä kahdessa on suuria eroja, ESP korjaa ne vähentämällä vetäviin pyöriin tulevaa vääntömomenttia tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. ESP tunnistaa myös jos linja-auton nopeus on liian suuri esim. väistöliikkeessä tai kaarteessa ja on sen vuoksi joutumassa sivuluisiin tai uhkaa kaatua. ESP ehkäisee myös heittelehtimistä.