Komponentit

Volvo 8700LE:hen voi valita joko 12-litraisen Volvo DH12E- moottorin (340 hv) tai 7-litraisen Volvo D7E-mottorin (290 hv).

Volvo DH12E - järeä voimanlähde Volvo DH12E edustaa Volvon kuusisylinteristen 12-litraisten dieselmoottorien uusinta sukupolvea. Moottorissa on turboahdin ja ahtoilman jäähdytys, neliventtiilirakenne, yläpuolinen nokka-akseli ja yksikkösuuttimet joka sylinterille. Moottorin vääntömomentti on 1 700 Nm (340 hv) ja suurin vääntömomentti on käytettävissä laajemmalla kierroslukualueella (1100 - 1700 rpm) kuin aiemmissa moottorisukupolvissa.

Euro 4-sertifioitu Volvo on yhdessä maailman suurimpien moottorivalmistajien kanssa valinnut SCR-tekniikan päästöjen pienentämiseksi vastaamaan tulevia päästörajoja. Tällöin moottorin palamistapahtuma voidaan optimoida ja saavutetaan korkea hyötysuhde ja alhainen polttoaineenkulutus. Typpioksidipäästöjen laskemiseksi käytetään pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä SCR:ää. Tekniikka on yksinkertainen ja luotettava, ja sen avulla voidaan täyttää nykyiset ja tulevat päästömääräykset. 

Automaattisesti vaihtava mekaaninen Volvo I-shift -vaihteisto Volvon älykästä Volvo I-shift -vaihtamisjärjestelmää on päivitetty ja uusi versio on entistä suorituskykyisempi. Tässä vaihteistossa automaattivaihteiston helppokäyttöisyys ja joustavuus yhdistyvät polttonestetaloudellisuuteen, joka on jopa parempi kuin käsivalintaisessa vaihteistossa. Vaihteistoa voi tarvittaessa käyttää myös käsin. Vaihteistossa on 12 eri nopeutta. Vaihtaminen on uskomattoman nopeaa, pehmeää ja tasaista ja sitä myös säädellään olosuhteiden mukaan. Volvo I-shift -vaihteistosta on eri versioita käyttötarpeen mukaan.

Volvo RS1228B taka-akseli Volvo B12-malliston taka-akseli on kehitetty yhteensopivaksi muun voimansiirtolinjan kanssa. Rakenne on suunniteltu energiahäviöiltään mahdollisimman pieneksi niin, että moottorin vääntömomentti siirtyy vaihteiston kautta mahdollisimman tehokkaasti vetäviin pyöriin. Akselista on saatavana useita eri välityssuhteita, joten voimansiirtolinja ja polttoaineenkulutus voidaan optimida tarkasti kaikkiin eri ajo-olosuhteisiin. Taka-akseliin on myös saatavissa tasauspyörästön lukko, joka parantaa etenemistä liukkaalla tai pehmeällä alustalla. Uusi EBS-järjestelmä varmistaa myös turvallisen tasauspyörästön lukon kytkeytymisen.

EBS-jarrut Volvon elektronisesti ohjatut jarrujärjestelmä EBS toimii nopeasti lyhentäen jarrutusmatkaa sekä sovittaa ja optimoi jarrutusominaisuudet tilanteen mukaan. Jarrutusvoimat jakautuvat paremmin eri akseleille, mikä parantaa suuntavakavuutta. Myös jarrupäällysteet ja renkaat kuluvat vähemmän ja tasaisemmin. Mahdollisten lisäjarrujen optimaalinen käyttö vähentää kulumusta edelleen.

Volvon elektronisesti ohjatussa jarrujärjestelmä EBS:ssä on monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten Brake Blending, Hill Start Aid eli mäkilähtöapu ja hätäjarrutehostin. Brake Blending merkitsee, että kaikki jarrujärjestelmät (käyttöjarrut, moottorijarru ja hidastin) toimivat yhdessä. Näin saavutetaan jarrujen paras mahdollinen käyttöteho ja levyjarrujen mahdollisimman pieni kuluminen. Mäkilähtöapu auttaa kuljettajaa lähtemään mäestä säilyttämällä jarrutustehon, kunnes vääntö on riittävä liikkeellelähtöön, vaikka kuljettaja vapauttaakin jarrupolkimen. Hätäjarrutustehostin maksimoi jarrutusvoiman hätäjarrutustilanteissa.

Volvo ESP Volvon EBS-järjestelmään voidaan valita myös ESP-ajonvakautusjärjestelmä. ESP mittaa, miten kuljettaja haluaa auton käyttäytyvän. Sen jälkeen ESP mittaa, miten auto todellisuudessa käyttäytyy. Jos näissä kahdessa on suuria eroja, ESP korjaa ne vähentämällä vetäviin pyöriin tulevaa vääntömomenttia tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. ESP tunnistaa myös jos linja-auton nopeus on liian suuri esim. väistöliikkeessä tai kaarteessa ja on sen vuoksi joutumassa sivuluisiin tai uhkaa kaatua. ESP ehkäisee myös heittelehtimistä.