Coty sivu

COACH OF THE YEAR 2008

Volvon 9700 turistibussi on valittu Coach of the Year 2008 - vuoden 2008 turistibussiksi.

Valinnan teki raati, jossa oli toimittajia Euroopan bussialan lehdistä. 
Raati kehui 9700 bussin erittäin korkeaa matkustusmukavuutta sekä ajo-ominaisuuksia - 'superauto ajaa'. Raati teki päätöksensä Sveitsissä ajetun kolmipäiväisen testiajon jälkeen.
 
Kilpakenttä oli kovin moniin vuosiin, mukana oli kuusi kanssakilpailijaa sellaisilta valmistajilta kuin Mercedes, Neoplan ja Irisbus. Raadin mielipiteen mukaan Volvo 9700 voitti, koska se tarjosi parhaan kokonaisratkaisun.  Raadin yhteenvedossa lueteltiin pitkä lista linja-auton voitto-ominaisuuksia ja erityisesti korostettiin matkustajien kannalta hyviä ominaisuuksia.
Esimerkkinä mainittiin teatterilattia ja isot ikkunat, jotka takaavat hyvän näkyvyyden riippumatta matkustajan istuinpaikasta. 

Raadin mukaan kolmipistevöillä varustetut istuimet tarjoavat loistavasti matkustusmukavuutta. Bussin ajoa luonnehdittiin tasaiseksi. 'Tämä on matkustajan linja-auto', oli yksi mielipide.
Raatia miellytti myös linja-auto kuljettajan näkökulmasta.  Lehtimiesten reaktioissa olivat sellaiset maininnat kuin 'toisen sukupolven I-shift vaihteisto toimii erinomaisesti'.
Ensimmäinen, jossa on uusi turvaratkaisu.

Turvallisuus on aina ollut Volvolla etusijalla ja raati näki yrityksen uuden linja-auton taas yhtenä kehitysaskeleena tässä.  Yritys on ensimmäinen linja-autovalmistaja, jolla on esitellä sellaiset ominaisuudet kuten alleajosuoja, joka estää henkilöauton kiilautumasta linja-auton alle kolaritilanteessa.

Volvo 9700 edustaa Volvon turisti- ja expresslinja-autojen viimeisintä sukupolvea ja sen versiovalikoima on laaja. Testissä mukana ollut linja-auto oli 13-metrinen, kolmiakselinen auto, ja siinä on 460 hv dieselmoottori.  Moottorissa on katalysaattorimuunnin,
joka vähentää polttoaineen kulutusta. Asiakas voi jo nyt hankkia moottorin, joka täyttää vuonna 2009 voimaan tulevat tiukat päästövaatimukset.

Testissä ollut linja-auto on valmistettu Volvo Bus Finlandin Turun tehtaalla.