Turvallisuus

Maailmanluokan turvallisuutta
Volvon tarkoituksena on sekä estää onnettomuuksien synty että minimoida onnettomuuden seuraukset, jos sellainen kuitenkin tapahtuu. Tärkeintä onnettomuuksien ehkäisyssä on hyvät ajo-ominaisuudet, hyvä ajotuntuma ja tehokkaat jarrut. Matkustajien riskiä loukkaantua vähennetään vahvistetulla korilla, turvavöillä sekä hyvin muotoillulla sisustuksella.

Volvon turvallisuustyö jakaantuu aktiiviseen ajoturvallisuuteen, passiiviseen törmäysturvallisuuteen sekä paloturvallisuuteen. Linja-auto on yksi turvallisimmista liikkumismuodoista.   

Volvon päämääriä turvallisuudessa
• Valmistaa tuotteita jotka ovat luotettavia ja turvallisia oikeissa liikennetilanteissa.
• Toimia yhteistyössä viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa
• Kehittää uusia merkittäviä turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia 
• Lisätä liikenneturvallisuuteen liittyvien asioiden ymmärtämistä sisäisesti ja ulkoisesti
• Olla paras vaihtoehto turvallisiin kuljetuksiin niin matkustajille kuin liikennöitsijöillekin.

Ajoturvallisuus Linja-auton kuljettaja on vastuussa paitsi omasta niin myös matkustajien sekä muiden tienkäyttäjien turvallisuudesta. Kuljettajalla on siis tärkeä tehtävä onnettomuuksien ehkäisyssä. Kuljettajalla on mahdollisuus ajaa tehokkaasti ja turvallisesti kun auton ajo-ominaisuudet ovat hyvät, jarrut ovat tehokkaat ja kuljettajan paikka on toimiva. Kuljettaja pysyy virkeänä kun hänen työpaikkansa on ergonomisesti suunniteltu, hallintalaitteet ovat oikealla paikalla, ilmanvaihto on tehokasta ja näkyvyys on esteetöntä. Volvo tarjoaa myös koulutusta auton toimintojen hallitsemiseen.

Lue lisää Volvo Linja-autojen turvallisuus- ajattelusta oheisesta linkistä.