SCR pallot

Volvon SCR teknologia

 

EU tiukentaa päästömääräyksiä raskaille ajoneuvoille. Volvo on päättänyt vastata haasteeseen käyttämällä kehittynyttä dieselmoottoritekniikkaa ja käsittelemällä pakokaasuja SCR-teknologian avulla (Selective Catalytic Reduction).  Käsittelemällä vain pakokaasuja moottori voidaan optimoida mahdollisimman polttoainetaloudelliseksi samalla kun hyötysuhde paranee ja partikkelipäästöt vähenevät.

SCR on luotettava ja yksinkertainen tekniikka, ja sitä on käytetty laivoissa ja voimalaitoksissa jo vuosikymmeniä. Teknologia soveltuu myös tehokkaisiin moottoreihin. SCR:n käytöllä ei ole juuri vaikutusta vaadittuun jäähdytyskapasiteettiin.

SCR-menetelmässä pakokaasuihin ruiskutetaan AdBlue-nestettä. AdBlue on kauppanimike urean ja veden seokselle. Pakokaasujen lämpö muuttaa urean ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi. Tämän jälkeen ammoniakki reagoi typen oksidien kanssa katalysaattorissa pelkistäen ne vaarattomaksi typpikaasuksi ja vesihöyryksi.

 

AdBluen kulutus on noin 4% Euro 4 -moottorin polttoaineenkulutuksesta. Käytännössä siis 40 litraa AdBlueta riittää yhtä pitkälle kuin 1 000 litraa polttoainetta. AdBlue-säiliötä, putkia ja liittimiä lämmitetään, jotta varmistetaan järjestelmän toimivuus alhaisissa lämpötiloissa. Jos AdBlue jäätyy auton seistessä pitempään, se sulatetaan ja lämmitetään auton käynnistyksen yhteydessä. Koska SCR on pakokaasujen jälkikäsittelyä, ainoa tapahtuva asia on että pakokaasujen käsittely viivästyy. Tämä on otettu huomioon lainsäädännössä. SCR ei vaikuta moottorin kylmäkäynnistykseen.

Ole edellä aikaasi - valitse Volvon Euro 6 jo nyt!