Linja-auton kierrätys

 

Tehokas kierrätys Kun Volvo linja-auto lopulta saavuttaa tiensä pään, täytyy olla mahdollista kierrättää sen osat tehokkaasti.  Volvo linja-autot on laatinut yksityiskohtaiset ohjeet, miten öljyjä ja kemikaaleja käsitellään ja miten auto puretaan tehokkaimmin, samoin kuin mitä aineita eri osat sisältävät.

Monet linja-auton osat voidaan kunnostaa ja käyttää uudelleen. Tämä on kaikkein tehokkainta kierrätystä. Volvolla on tehokas vaihto-osajärjestelmä ja esimerkiksi n. 80% moottorin osista voidaan kunnostaa ja käyttää uudelleen.

 

Bussista noin 70% koostuu erilaisista metalleista, joille on jo olemassa kierrätysjärjestelmät. Loput on puuta, lasia, kumia ja muovia jne. Tällä hetkellä suurin osa tästä käytetään maantäyttöaineena, mutta osa voidaan käyttää polttoaineena ja muuttaa energiaksi.

Jatkuvaa kehitystyötä Volvo on ottanut käyttöön erilaisia varmistusjärjestelmiä, jotta voidaan varmistua siitä, että ympäristötyö on jatkuvaa. Tähän mennessä kuusi Volvon linja-autotehtaista on sertifioitu ISO 14001:n mukaan ja toimintoja auditoidaan säännöllisesti.