Features

Ominaisuudet

Tehoa ja vihreää taloudellisuutta
Volvon 7-litrainen dieselmoottori on eräs luokkansa taloudellisimmista, ja se täyttää Euro 3-, 4-, 5- ja EEV-standardien vaatimukset. 290 hevosvoiman ja 1 200 Nm:n vääntömomentin ansiosta erinomainen ajettavuus. Vaihteistovalikoimasta löytyy sopiva yhdistelmä joka tarkoitukseen, ja Volvon taka-akselisto on saatavana eri välityssuhteilla. Seurauksia ovat ensiluokkainen ajettavuus, erinomainen polttoainetehokkuus ja pienet ympäristövaikutukset – kaikki Volvon tavaramerkkejä.

Puhtaampi DPF- ja SCR-tekniikalla
Dieselhiukkassuodatin (DPF, Diesel Particulate Filter) vähentää haitallisia hiukkaspäästöjä noin 80 prosenttia. Moottorissa on myös SCR (Selective Catalytic Reduction) -tekniikkaa, joka pienentää typpioksidipäästöjä.

Kuljettajan työympäristö
Volvo merkitsee maailmanluokan ergonomiaa. Selkeän mittariston ja loogisten hallintapaneelien ansiosta kuljettaja pysyy valppaana ja terävänä sekä tilanteen tasalla.

Vaihteisto
Automaattinen vaihteisto tai käsivälitteinen vaihteisto automaattisella vaihteensiirrolla (vain B7R).

Leveä takaovi
Poikittaispalkin oivallisen sijoittamisen ansiosta takaovesta saadaan levein mahdollinen.Etujousitus
Hyväksi todetun jäykän etujousituksen etuja ovat huipputason mukavuus ja ohjattavuus sekä pieni kääntösäde.

Jarrut
Tehokkaat EBS-levyjarrut ja kelluvat jarrusatulat ovat tunnettuja turvallisuutta edistäviä Volvo-osia. Automaattisessa vaihteistossa on sisäinen hidastin. Myös uudenaikaisinta turvallisuustekniikkaa edustava ESP (Electronic Stability Program) ‐vakausjärjestelmä on saatavana lisävarusteena.

Vaivattomasti kyytiin
Elektronisesti ohjatun ilmajousituksen ansiosta ajoneuvo niiaa kätevästi, jolloin kyytiinastuminen helpottuu ja nopeutuu.

Automaattinen toiminnan tarkistus
Kanavoitu elektroniikkajärjestelmä valvoo perustoimintoja. Kaikki turvallisuustoiminnot tarkistetaan automaattisesti jokaisen käynnistyksen yhteydessä. 

Helppo huolto
Jokainen Volvon alusta on suunniteltu siten, että huoltovälit voidaan pitää pitkinä ja huollot suorittaa ripeästi ja vaivattomasti. Öljynvaihtovälejä on pidennetty ja monet tärkeät osat, kuten kardaaniakselit, vetoakselit ja takapyörien laakerit, ovat huoltovapaita.

Vaivaton huolto
Kaikkiin huoltokohteisiin pääsee helposti käsiksi. Myös varaosalogistiikka yksinkertaistuu huomattavasti, koska Volvo-tuoteperheessä käytetään yhteisiä osia. Myös kattava huoltoverkosto on käytettävissä. Huoltoverkosto on yhteinen Volvo Trucksin kanssa.