B9R Features

Ominaisuudet

Tehoa ja suorituskykyä aina saatavilla
Volvon 9-litraiseen dieselmoottoriin perustuva voimansiirtolinja on suorituskykyinen, luotettava ja erittäin tehokas. 380 hevosvoiman ja 1 740 Nm:n vääntömomentin ansiosta ajettavuus on erinomainen ja tehoa riittää kaikissa liikennetilanteissa. I-Shift, Volvon 12-vaihteinen automaattinen vaihteensiirtojärjestelmä, optimoi suorituskyvyn ja polttoaineenkulutuksen. Tällä tehokkaalla voimansiirtolinjalla on kaikki Volvolle tunnusomaiset ominaisuudet: erinomainen ajettavuus, polttoainetehokkuus ja tuottavuus.

Puhtaampi SCR-tekniikalla
Euro 5 -moottorissa on SCR (Selective Catalytic Reduction) -tekniikkaa, joka pienentää typpioksidipäästöjä. SCR on pakokaasujen jälkikäsittelyprosessi, jossa pakokaasuun ruiskutetaan lisäainetta ennen katalysaattoria.

Jarrut
Tehokkaat EBS-levyjarrut ja kelluvat jarrusatulat ovat tunnettuja turvallisuutta edistäviä Volvo-osia. Vaihteistoon voidaan yhdistää jarrujen kulumista merkittävästi vähentävä hidastin. Myös uudenaikaisinta turvallisuustekniikkaa edustava ESP (Electronic Stability Program) ‐vakausjärjestelmä on saatavana lisävarusteena.

Etujousitus
Hyväksi todetun jäykän etuakselirakenteen etuja ovat huipputason mukavuus ja ohjattavuus sekä pieni kääntösäde.

Automaattinen toiminnan tarkistus
Väyläsähköjärjestelmä valvoo perustoimintoja. Kaikki turvallisuustoiminnot tarkistetaan automaattisesti jokaisen käynnistyksen yhteydessä. Järjestelmä toimii myös ennaltaehkäisevänä ylläpito- ja vianetsintätyökaluna.

Kuljettajan työympäristö
Volvo merkitsee maailmanluokan ergonomiaa. Selkeän mittariston ja loogisten hallintapaneelien ansiosta kuljettaja pysyy valppaana ja terävänä sekä tilanteen tasalla.

Vaivattomasti kyytiin
Elektronisesti ohjatun ilmajousituksen ansiosta ajoneuvo niiaa kätevästi, jolloin kyytiinastuminen helpottuu ja nopeutuu.

Helppo huolto
Jokainen Volvon alusta on suunniteltu siten, että huoltovälit voidaan pitää pitkinä ja huollot suorittaa ripeästi ja vaivattomasti. Öljynvaihtovälejä on pidennetty ja monet tärkeät osat, kuten kardaaniakselit, vetoakselit ja takapyörien laakerit, ovat huoltovapaita.

Vaivaton huolto
Kaikkiin huoltokohteisiin pääsee helposti käsiksi. Myös varaosalogistiikka yksinkertaistuu huomattavasti, koska Volvo-tuoteperheessä käytetään yhteisiä osia. Myös kattava huoltoverkosto on käytettävissä. Huoltoverkosto on yhteinen Volvo Trucksin kanssa.