Volvo B11R

Ominaisuudet

Tehokkaat moottorit
 Volvon moottorit tunnetaan ensiluokkaisesta ajettavuudesta, erinomaisesta polttoainetehokkuudesta ja pienistä ympäristövaikutuksista. Volvon 11-litraisella dieselmoottorilla varustettu B11R-voimansiirtolinja huolehtii sinut perille. 330, 370, 410 (myös EEV-mallina) tai 450 hevosvoimaa Euro 5 pakokaasumääräykset täyttävänä ja 1 600–2 150 Nm:n vääntövoima toimivat saumattomasti Volvo I-Shift -vaihteiston* ja Volvon taka-akselin kanssa. Tietyillä markkina-alueilla Euro 3 täyttävä Volvo D11A -moottori on saatavana myös teholuokituksilla 370 ja 430 hv.
 
 *D11C370 on saatavana myös automaattivaihteistolla.

Volvon I-Shift -vaihteisto
Legendaarisessa Volvo I-Shift -vaihteistossa tasainen ja hiljainen vaihtaminen yhdistyy taloudellisuuteen ja moottori saa toimia optimaalisissa olosuhteissa.

Automaattinen toiminnan tarkistus
Väyläsähköjärjestelmä valvoo perustoimintoja. Selkeän mittariston ja loogisten hallintapaneelien ansiosta linja-auton kuljettaja pysyy valppaana ja terävänä sekä tilanteen tasalla. Kaikki turvallisuustoiminnot tarkistetaan automaattisesti jokaisen käynnistyksen yhteydessä.
 
Jarrut
Tehokkaat EBS-levyjarrut ovat tunnettuja turvallisuutta edistäviä Volvo-osia. Myös uudenaikaisinta turvallisuustekniikkaa edustava hidastin ja ESP (Electronic Stability Program) ‐vakausjärjestelmä on saatavana lisävarusteena. Portaaton hydraulinen hidastin huolehtii siitä, että pysähtyminen tapahtuu pehmeästi ja käyttöjarrujen kuluminen vähenee.

Etujousitus
Saatavana on jäykkä etujousitus tai etupään erillisjousitus, jonka etuja ovat huipputason mukavuus ja ohjattavuus sekä pieni kääntösäde.

 Helppo huolto
 Elinkaaren tuottavuuden kannalta huolto ja luotettavuus ovat ratkaisevan tärkeitä. B11R on suunniteltu siten, että huoltovälit voidaan pitää pitkinä ja huollot suorittaa ripeästi ja vaivattomasti. Öljynvaihtovälejä on pidennetty ja monet tärkeät osat, kuten kardaaniakselit, vetoakselit ja takapyörien laakerit, ovat huoltovapaita. Volvon väyläsähköjärjestelmä toimii myös ennaltaehkäisevänä ylläpito- ja vianetsintätyökaluna.
 
 Vaivaton huolto
 Volvon omistajalle huolto ja ylläpito ovat yksinkertaisia asioita. Kaikkiin huoltokohteisiin pääsee helposti käsiksi. Myös varaosalogistiikka yksinkertaistuu huomattavasti, koska Volvo-tuoteperheessä käytetään yhteisiä osia. Myös kattava huoltoverkosto on käytettävissä. Huoltoverkosto on osin yhteinen Volvo Trucksin kanssa. Käytettävissä on myös erikoistuneita Bus Service Centereitä, joissa on osaamista, työkaluja ja varaosia melkeinpä kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin.