Specifications

Tekniset tiedot

Matkustamo
Tilava ja turvallinen, erittäin miellyttävä. Varusteluvaihtoehtoja on useita, esimerkiksi kolmipisteturvavyöt ja lasten istuintyynyt. Selkä menosuuntaan osoittavat lastenistuimet saatavana lisävarusteena.

Sävy sävyyn -sisustus
Saatavilla on Volvon erikoisvärein suunniteltuja sisustuksia, joissa katot, seinät, matot, verhot ja istuimet ovat kaikki sävy sävyyn täsmättyjä.

Ilmastointijärjestelmä
Ilmastointijärjestelmä, jossa on täysautomaattinen ohjausyksikkö, kattolämmitys ja erillinen ilmastoinnin ohjaus kuljettajan alueelle.

Kuljettajan alue
Tilava, tehokkaasti äänieristetty ja ergonomisesti suunniteltu. Hallintalaitteet on sijoitettu harkitusti, mittarit ovat helppolukuisia ja ohjauspyörä on säädettävissä. Kojetaulu vähentää heijastuksia. Vakiopakettiin sisältyy elektronisesti ohjattavat aurinkolipat ja ikkunat, sähköisesti lämmitettävät istuimet (Volvo 9700 Superior), navigointijärjestelmä ja paljon muuta. Linja-autoon voi myös lisävarusteena asentaa peruutuskameran, jossa on selkeä näyttö.

Mitat
Korkeus: 3,6, 3,8 m.
Leveys: 2,55 m.
Pituus: 12,3 m, 13,0 m, 13,8 m.
Tavaratilan koko: Kaksiakselinen enintään
10,5 m³. Kolmiakselinen: enintään 12 m³.

Ajoneuvon bruttopaino
Kaksiakselisten mallien suurin kokonaismassa on 19 000 kg, kolmiakselisten mallien suurin kokonaismassa on 24 750 kg. Suomessa suurin sallittu kokonaismassa 2-akseliselle autolle on 18 000 kg.

Moottori
Volvo D11K: 380 hv / 1 800 Nm tai 460 hv / 2 200 Nm.

Vaihteisto
Volvo I-Shift, 12-vaihteinen sähköisesti ohjattu vaihteisto.

Taka-akseli
Volvon taka-akseli, jossa valinnaiset välityssuhteet optimoivat suorituskyvyn.

Jousitus
Ajoneuvossa on elektronisesti ohjattu ilmajousitus ja niiaustoiminto. Erillisripustettu etujousitus.

Jarrut
Volvon elektronisesti ohjatut levyjarrut (EBS) ja ESP (Electronic Stability Program), VEB (Volvo Engine Brake) -moottorijarru. Volvo-hidastin kuuluu vakiovarusteisiin.

Ovet
Etu- ja takaovi avautuvat ulos- ja taaksepäin.