7900 Hybrid Features

Egenskaper

Sparar bränsle, minskar utsläpp
När man sparar så mycket som 39 % av bränsleförbrukningen, minskar också CO2-utsläppen lika mycket. När det gäller kväveoxider och partiklar är minskningen ännu större; upp till 50 % jämfört med en genomsnittlig Euro 5-klassad dieselbuss.

Anledningen till att Volvo kan redovisa bättre siffror än andra är ingen hemlighet. Själva lösningen, parallellhybriden, är högeffektiv, växellådan Volvo I-Shift ger optimala egenskaper och batterierna hålls i bästa möjliga kondition genom både kylning och uppvärmning.

Stopp utan ljud eller avgaser
I högre hastigheter är det dieselmotorn som driver bussen. Den elektriska motorn fungerar då som generator och laddar batterierna när man kör eller bromsar. I lägre hastigheter kan bussen gå över i eldrift och vid rödljus och hållplatser stängs dieselmotorn av så att utsläppen blir noll.

Volvo parallellhybrid
Volvo 7900 Hybrid har litium-jonbatterier med aktivt temperturkontrollerade celler och individuell laddningsstyrning för varje cell. Detta ger mycket pålitlig och effektiv energilagring. Våra litium-jonbatterier ger hög energitäthet, låg vikt och låg påverkan på miljön. De är optimerade för att vår hybridbuss ska kunna köras var som helst, oavsett klimat.

Drivlinestyrning
En elektronisk styrenhet reglerar in- och urkopplingen av el- respektive dieselmotorerna samt växlingslägen och uppladdning av batterierna. Programvaran till Volvos automatiska, tätstegade I-Shift-växellåda är optimerad för stads- och intercitytrafik. Den bränslesnåla, fyrcylindriga, D5K-dieselmotorn på 5 liter med 240 hk är vertikalt monterad i det bakre vänstra hörnet.

Vi förbehåller oss rätten att ändra produktspecifikationerna utan föregående meddelande.