Volvo 9700 coach highlights

Egenskaper

Förarplatsen
Komforten i en Volvo 9700 gäller givetvis också förarplatsen. Det uppvärmda sätet är separat avfjädrat och är lätt att ställa in för perfekt körställning. Logisk och tydlig instrumentering, med alla reglage inom bekvämt räckhåll bidrar till såväl komfort som säkerhet. Precis som finesser som Volvo Alcolock, GPS-navigation och elektriskt manövrerade solskydd och fönster.

Passagerarkomfort
Riktigt bra säten är grunden för passagerarnas bekvämlighet. Därför utvecklar vi dem som en integrerad del av passagerarmiljön. Med vår serie av nyutvecklade säten får dina passagerare en komfort som inte står tillbaka för någon. Original Volvo-design och de bästa materialen kommer att ge dig nöjda kunder.

Belysning, klimatanläggning, den låga bullernivån och en bra ljudanläggning fulländar passagerarmiljön. Des stora fönstren har effektiva solskydd och du kan välja bland många praktiska detaljer för ytterligare ökad komfort.

Volvo 9700 – som du vill ha den
Du har alla möjligheter att specificera din Volvo 9700 så att den passar din verksamhet perfekt. Tre olika längder från 12 till 13,8 m, och upp till 12 m3 bagageutrymme i bogieversion. Utrustningsdetaljer och tillval väljer du utifrån dina passagerares krav och de sträckor du opererar på.

Kraftfulla Euro 6-drivlinor 

Effektiv körning kräver en effektiv och hållbar kraftkälla. Volvos nya Euro 6-motor på 11-liter kombinerar styrka, tillförlitlighet och ekonomi i ett kraftfullt paket som baseras på dina behov. Med 380, 430 eller 460 hk och ett högt vridmoment redan vid mycket låga varvtal tar den dina passagerare till resans mål på ett snabbt och säkert sätt.

Volvo I-Shift
Mycket av körbarheten och passagerarna upplevelse av en behaglig resa kommer från den enastående växellådan Volvo I-Shift. Med 12 växlar och en programvara speciellt utformad för långfärdstrafik får du ut mesta möjliga av Volvomotorernas goda egenskaper. Färre växlingar ger lägre förbrukning, längre livslängd och ökad komfort.

Tillförlitlighet och livslängd
En Volvo är byggd för att ge lönsam trafik i många år. En viktig del är underhållet, och med Volvo är det långt mellan servicetillfällena. Ett exempel är att bakaxeln har ett serviceintervall på upp till 40 000 mil.

På stadig grund
Kvalitetskänslan är påtaglig i en Volvo 9700. Ett av skälen är att grundstrukturen är mycket solid och stabil. Det minskar vibrationer och oönskat ljud och ger dina passagerare och förare högre komfort och bättre vägegenskaper.

Optimerat underhåll
Din produktivitet och lönsamhet kan optimeras ytterligare om du väljer optimerat underhåll med Volvo Servicekontrakt. Minimalt stillestånd och låga fasta kostnader verkar direkt på resultatet. Dessutom kan du vara säker på att alltid få Volvo Originaldelar– monterade av experter.

Balanserad bromskraft
Volvos säkerhetstänkande tar hänsyn till alla väglag och förhållanden. Det gäller inte minst bromsarna som är Volvos egna kraftfulla låsningsfria skivbromsar med elektroniskt stabilitetsprogram, ESP. Dessutom finns motorbromsfunktionen VEB och Volvos Compact Retarder som tar hand om mycket av inbromsningarna, vilket ger mycket lång livslängd på bromssystemet.

Säkerhet rakt igenom
Säkerhetsfunktionerna gäller såväl passagerare och förare som övriga trafikanter.
Föraren får extra skydd av Front Impact Protection (FIP) och Knee Impact Protection System (KIPS). Skulle en frontalkollision inträffa skyddas trafikanter I andra fordon av underkörningsskyddet FUPS ( Front Underrun Protection System).