Volvo 9500

Egenskaper

Generöst med utrymme
Interiören i Volvos turistbussar är luftig, ljus och mycket rymlig. De nya stolarna är vår originaldesign och ger passagerarna en mycket behaglig resa. Dessutom väger de mindre och bidrar därför till bättre bränsleekonomi. För ökad passagerarkomfort finns flera olika tillval att välja mellan.

Effektiv ergonomi
Volvos ergonomi står i en klass för sig, med en tydlig och logisk utformning av instrument och reglage. Stolen och ratten kan justeras i en rad olika inställningar, och tillsammans med de låga ljudnivåerna gör detta att föraren lättare håller sig fokuserad och vaken. Den väl beprövade 9-litersmotorn och Volvo I-shift ger enastående körbarhet och bränsleekonomi.

Körglädje
Volvos tekniska expertis ger inte bara högsta åkkomfort för passagerare och förare. Den ger också högsta möjliga säkerhet. Ett konsekvent beteende på vägen är en mycket viktig förutsättning för säker körning. Sikten är mycket god runt fordonet, och den kraftfulla belysningen ger mycket bra sikt hela dygnet.

En säkrare investering
Alla delar av karossen har testats noggrant. Volvo 9500 är en säker investering, delvis tack vare säkerhetssystem som frontalkrockskydd, knäskydd och främre underkörningsskydd. Den ger inte bara ekonomisk säkerhet, utan också säkerhet för förare, guider, passagerare samt andra fordon.

Outtröttlig och hållbar

Fokus för Volvo 9500 är produktivitet under hela livscykeln. Vår nya Euro 6-motor på 8 liter har enastående bränsleekonomi. Ovanpå det får du även Volvos unika driftsäkerhet och bekymmersfria underhåll. Den 12-stegade I-shift-växellådan utnyttjar kraften maximalt under alla körförhållanden, och drivlinan uppvisar fantastiska resultat i fråga om driftsäkerhet.

Lång livslängd
En Volvobuss är byggd för att hålla länge. Serviceintervallen är långa tack vare den mekaniska konstruktionens hållbarhet. Exempelvis har bakaxeln ett serviceintervall på 40 000 mil.

Stabil struktur
Kvalitetskänslan i en Volvobuss är mycket påtaglig. En av anledningarna är ramens och karosstrukturens hållfasthet och stabilitet. Det sänker nivåerna av buller och vibrationer, och ger en tyst, stabil och bekväm åkupplevelse.

Bekymmersfritt underhåll
Långa serviceintervall och bekymmersfritt underhåll ökar produktiviteten ytterligare. Om du dessutom väljer ett serviceavtal får du full kontroll över driftkostnaden – och en garanti för att endast Volvo Originaldelar används och monteras av Volvoexperter.