Renovering

Volvokvalitet rakt igenom
Alla Volvos bussar håller hög kvalitet. De ger sina ägare många år av produktivitet och lönsamhet. Samtidigt utsätts bussarna för hårt slitage. Väder och vind, långa pass och hundratusentals passagerare gör att även den slitstarkaste buss så småningom tar stryk. Men det betyder inte att bussen är utsliten.

Renovering ger din buss nytt liv. Men det är livsviktigt att det inte bara blir nytt på ytan. När du låter Volvo renovera får du dels Volvo Originaldelar rätt igenom, dels görs renoveringen av människor som har lång erfarenhet av att bygga bussar och som kan produkterna på djupet. Och om det skulle bli en mera omfattande renovering, är det tryggt att veta att det är vi som har alla konstruktionsunderlag och specifikationer.

Bussar på nya uppdrag
Om du flyttar bussar från en stad till trafik i en annan del av landet är det en del som behöver ändras. Utrustning som till exempel biljettsystem och passagerarinformation kan behöva bytas och omlackering är oundvikligt. Samtidigt är det ett bra tillfälle att uppgradera och fräscha upp. Klart lönsamt – och bussen blir som ny.

Går det att slita ut en Volvobuss?
Egentligen inte. Grundstrukturen är extremt robust och drivlinan likaså. Om du normalt kalkylerar med 5- 7 år innan du nyinvesterar så är renovering ett mycket intressant alternativ. Nya säten och nytt golv gör underverk och med en mekanisk kartläggning kan du försäkra dig om många tusen nya lönsamma mil.

Köpa eller sälja begagnat
När bussar byter ägare kan såväl säljare som köpare vara intresserade av renovering. En uppfräschning kan ge säljaren väsentligt bättre betalt, alternativt kan köparen räkna hem en god affär på att sätta begagnade bussar i nyskick.