Volvo Bus

belgië

Volvo 7900 S-Charge

Uitgebreide mogelijkheden. Onbeperkt bereik.

De Volvo 7900 S-Charge is de nieuwste toevoeging aan ons elektromobiliteitsreeks. De Volvo 7900 S-Charge is een slimme, verbonden en zelfopladende full-hybride bus. Het kan op veel delen van de route volledig elektrisch rijden, en het breidt de voordelen van elektromobiliteit uit naar drukke buitenwijken buiten het stadscentrum. De Volvo 7900 S-Charge is zowel in een twee-assige als gelede versie verkrijgbaar en voegt volledig nieuwe mogelijkheden toe door parttime elektrisch te zijn en een fulltime service te bieden. De Volvo 7900 S-Charge zal de Zero City helpen groeien.

Laat de Zero City groeien.

Bij Volvo Bus hebben we een visie op de Zero City, waar emissies, ongevallen, congestie en lawaai allemaal verdwijnen. We weten dat veel steden deze visie delen. We weten ook dat de Zero City op meer dan een dag rijden ligt. Daarom bieden we oplossingen voor alle fasen van die reis.

De Volvo 7900 S-Charge is per definitie een HEV, een Hybrid Electric Vehicle. Het is een zelfopladende elektrische bus en kan alleen op elektriciteit rijden in tegenstelling tot zogenaamde milde hybrides. Hij kan stil en schoon aankomen, inactief zijn en vertrekken vanaf bushaltes. En in afgebakende zones kan hij tot een kilometer volledig elektrisch rijden met snelheden tot 50 km/u, allemaal afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden.

Bekijk de mogelijkheden van Zone Management

Zelf opladen en gedeeltelijk elektrisch

De Volvo 7900 S-Charge wint continu energie terug en laadt de accu op bij het remmen en ook bij het afdalen. Slimme optimalisatie op basis van route-analyse maakt elektrisch rijden mogelijk tot 1 km en snelheden tot 50 km/u. Een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsinspanningen van uw stad.

De nummer 1 in inzetbaarheid

De beschikbaarheidsresultaten van de Volvo 7900 S-Charge zijn beter dan die van welke andere hybride bus dan ook - zelfs vergelijkbaar met de beste dieselbus. Het is misschien geen verrassing dat hij bovenaan staat bij veeleisende operators en PTA's in grote steden. Tot op heden hebben meer dan 40 Volvo hybride klanten in meer dan 25 landen miljoenen en miljoenen kilometers ervaring in de commerciële exploitatie.

Een stil moment voor uw passagiers

De Volvo 7900 S-Charge onderscheidt zich zeker van de massa, maar maakt er niet veel lawaai over. Integendeel, de hybridetechnologie van Volvo en een reeks elektrisch aangedreven functies dragen bij aan een extreem stille en comfortabele ervaring, zowel aan boord, bij de bushalte als voor omwonenden.

Bespaar brandstof en het milieu

De beste manier om de uitstoot te verminderen is brandstof besparen – en dat is nu net wat de Volvo 7900 S-Charge te bieden heeft. En hoe. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden gereduceerd met wel 39%. Als u stikstofoxide en deeltjes meerekent, wordt de uitstoot zelfs met bijna 50% verminderd. Verder is de Volvo 7900 S-Charge gecertificeerd voor elke mix tot 100% biobrandstof, waardoor de ecologische voetafdruk nog verder wordt verminderd.

 

Op weg naar de nul uitstoot

De Volvo 7900 S-Charge laadt zichzelf op en werkt zonder oplaadinfrastructuur. Dit betekent dat het gas- en dieselbussen op elke route kan vervangen – meteen. Met Zone Management van Volvo kunt u emissievrije zones en veiligheidszones definiëren om de milieu-impact van het voertuig en het risico op incidenten verder te verminderen. Allemaal verbonden en geautomatiseerd ten behoeve van uw stad. Deze mogelijkheden maken deel uit van onze visie voor de Zero City waar emissies, lawaai, ongevallen en files verdwijnen. We weten dat veel steden deze visie delen en we weten ook dat dit nog geen realiteit is. Daarom bieden we oplossingen voor alle fasen van die reis.

CO2-voetafdruk in g/km van verschillende aandrijflijnen voor bussen van 12 meter in gemiddeld stadsverkeer

Vergrote passagierscapaciteit

In de gelede Volvo 7900 S-Charge is de passagierscapaciteit uitgebreid naar 154 passagiers. Dat is de hoogste capaciteit van alle beschikbare hybridevoertuigen. Brandstofefficiency en productiviteit worden hiermee naar een ongekend nieuw niveau getild.

Voorzieningen

De slimmere aandrijflijn

De aandrijflijn van de Volvo I-Sam bestaat uit een krachtige elektrische motor van 110 kW, een compacte 5 liter-dieselmotor die voldoet aan Euro 6 en de Volvo I-Shift-versnellingsbak.

Elektrische deuren

Elektrisch bediende deuren zijn niet alleen sneller en betrouwbaarder, ze verlagen ook het brandstofverbruik met 2%.

Volvo Dynamic Steering

VDS betekent moeiteloos manoeuvreren, zeker bij rotondes en als u door bochten gaat, en minder inspanning voor de nek en schouders van de chauffeur.

Materialen van de beste keuze

De carrosseriestructuur en het dak zijn gemaakt van aluminium, dat voor 90% kan worden gerecycled. Dit concept vermindert het gewicht en verlaagt het brandstofverbruik en de emissies.

Pedestrian & Cyclist Detection System

The Volvo 7900 S-Charge can be equipped with our Pedestrian & Cyclist Detection System. It’s a warning system that alerts the driver when there is a risk of collision with unprotected road users in front of the bus.

Klaar voor de toekomst

De Volvo 7900 S-Charge maakt deel uit van onze holistische benadering van duurzame transportoplossingen. Onze partnerschappen met steden over de hele wereld helpen bij het creëren van nieuwe vormen van openbaar vervoer.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers