Volvo Bus

belgië

Reserveonderdelen voor bussen

Originele Volvo-onderdelen maken het verschil

Originele Volvo-onderdelen zijn originele reserveonderdelen, identiek aan de componenten die worden gebruikt wanneer uw bus en touringcar in onze fabrieken worden gebouwd. Identieke specificaties, identieke testen – identieke kwaliteit. De onderdelen zijn voor elkaar gemaakt, ontworpen om samen, veilig en betrouwbaar te functioneren. Zo beschermen originele Volvo-onderdelen uw uptime en operationele kosten. En dat is een dimensie van kwaliteit die niet gekopieerd kan worden.

Nieuwe of circulaire onderdelen?

Als Volvo-eigenaar heeft u de keuze uit nieuwe onderdelen, Reman- of Refurb-onderdelen. Om het even welke keuze u als klant maakt, ze voldoen steeds aan de oorspronkelijke specificaties. En omdat ze oorspronkelijk door Volvo worden geproduceerd, zijn het echt originele Volvo-onderdelen.

Onderdelengarantie

Onze reserveonderdelen worden geleverd met garantie. Of u nu kiest voor nieuwe of circulaire onderdelen, u krijgt dezelfde garantie. En voor onderdelen die door een erkende Volvo-werkplaats worden gemonteerd, breiden we onze verbintenis uit tot een volledige garantie van twee jaar.

Wereldwijde distributie

Ons dealernetwerk wordt ondersteund door strategisch gelegen regionale en centrale magazijnen over de hele wereld. Via Logistics Partnership Agreement, LPA, wordt de dealervoorraad automatisch gevuld om de beschikbaarheid van de onderdelen te garanderen.

Originele onderdelen – het verschil tussen prijs en kosten

Met originele Volvo-onderdelen krijgt u ook de kernwaarden van het merk Volvo. We produceren al onze componenten volgens hoge normen van verantwoorde inkoop van materialen, duurzaamheid en veiligheid - naast de zorgvuldige kwaliteitsgarantie. Nagemaakte onderdelen lijken misschien goedkoper op basis van het prijskaartje, maar in werkelijkheid is consistente betrouwbaarheid en gegarandeerde uptime zoveel belangrijker voor de totale levenscycluskosten. De kosten van een onverwachte panne doen het veronderstelde voordeel van een lagere prijs onmiddellijk teniet. Laat uw Volvo een Volvo blijven.

Circulaire onderdelen – Een duurzame keuze

Volvo Reman en Volvo Refurb bieden een breed scala aan geherfabriceerde en gereviseerde Volvo-onderdelen, van complete motoren tot afzonderlijke componenten zoals waterpompen of startmotoren. U vindt er alles, van luchtcompressoren, regeleenheden, versnellingsbakken en turbo's tot koppelingssets en elektromobiliteitscomponenten. Simpel gezegd, U krijgt de originele kwaliteit voor een goede prijs.

Deel van de levensduur

Het idee van circulaire reserveonderdelen is dat we onderdelen die aan vervanging toe zijn vernieuwen en letterlijk zo goed als nieuw maken. Het enige verschil met een nieuw onderdeel is de prijs en de verminderde milieu-impact. Revisie en renovatie betekenen minder gebruik van grondstoffen en verbruiken minder energie. Wat ook een kleinere ecologische voetafdruk betekent. Volvo Reman Parts worden gereviseerd volgens hun oorspronkelijke specificaties en ze zijn zelfs geüpgraded naar de nieuwste normen. De kwaliteits- en functionele eisen zijn exact hetzelfde als voor nieuwe onderdelen, en ze hebben zelfs dezelfde garantie.

Volvo Reman of Volvo Refurb?

Beide typen circulaire onderdelen van Volvo worden behandeld volgens hun respectieve kwaliteitsgecontroleerde processen. Meegeleverde onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage worden vervangen door nieuwe, om dezelfde functionaliteit te garanderen als een nieuw onderdeel. Aan de buitenkant heeft een Reman Part het uiterlijk van een nieuw onderdeel terwijl een Refurb Part geen cosmetische reconditionering krijgt. Volvo Reman heeft dezelfde duurzaamheid als een nieuw Volvo Original-reserveonderdeel, terwijl Volvo Refurb een iets lagere duurzaamheid kan hebben. Toch vallen beide onder dezelfde garantie als nieuwe reserveonderdelen. De beschikbaarheid van Volvo Refurb kan beperkt zijn in vergelijking met nieuwe of Reman-onderdelen.

Volvo Reman-onderdelen

Onze belofte van 15 jaar voor de levering van onderdelen

Het maakt niet uit in welke Volvo bus of touringcar u rijdt, of wanneer u hem hebt gekocht. Uw uptime is onze prioriteit. Daarom blijven we vitale onderdelen maken en leveren tot ten minste 15 jaar nadat de productie voor dat model is gestopt.

Garantie op gemonteerde onderdelen

Originele Volvo-onderdelen worden gedekt door een garantie van 2 jaar op gemonteerde onderdelen. Als een onderdeel de eerste 2 jaar defect raakt als gevolg van een gegarandeerd defect, dekken we de reparatie of vervanging van het onderdeel. De volledige garantie is van toepassing wanneer het werk wordt uitgevoerd door een erkende Volvo-werkplaats. Het dekt reparatie of vervanging van onderdelen - en zelfs gevolgschade.

Volvo-veiligheid handhaven

Veel reserveonderdelen zijn van vitaal belang voor de algehele veiligheid van uw bus. Het is duidelijk dat remmen en stuurcomponenten kwaliteit van de hoogste normen vereisen, maar het is ook een kwestie van compatibiliteit en interactie. De EBS- en ESP-systemen kunnen al dan niet goed werken als u kiest voor nagemaakte remblokken. En een naamloze dynamo zal niet noodzakelijkerwijs correct communiceren met het elektrische besturingssysteem van uw voertuig, wat kan leiden tot storingen en zelfs schade.

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Praat met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een dealer zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 dealers en servicecentra over de hele wereld.

Onze dealers