Volvo Bus

belgië

Nieuwe Volvo B13R

De nieuwe Volvo B13R is een premium touringcar platform voor superieure productiviteit. De nieuwe krachtige motor biedt een brandstofbesparing tot wel 9%, wat een aanzienlijk verschil maakt in de bedrijfskosten. Het vernieuwde chassis met een nieuwe chauffeursomgeving maakt van elke kilometer achter het stuur een onvergetelijke ervaring. En uw passagiers kunnen genieten van het verbeterde comfort en de verbeterde veiligheid: de nieuwe Volvo B13R is echt een premium touringcar die alles dat op zijn pad komt aankan.

Een geweldige chauffeurservaring

Het besturen van de nieuwe Volvo B13R is een sensationele beleving. Perfect zittend op de nieuwe chauffeursstoel krijgt u dat speciale gevoel van controle. Met de nieuwe motor met 500 pk en de vernieuwde I-Shift-transmissie met nog sneller schakelen kunt u vanaf lage toeren snel opschakelen. Voeg daar nog onze unieke Volvo Dynamic Steering aan toe. Het resultaat is een extreem subtiel vermogen, soepel schakelen en licht sturen voor comfortabele en veilige ritten.

Brandstofbesparing en biobrandstof

De nieuwe 13-liter motor en aandrijflijn zijn voorzien van verschillende brandstofbesparende technologieën, waarmee het brandstofverbruik tot wel 9% kan worden verminderd in vergelijking met de vorige motor. Een nieuwe indeling van de motorruimte met een uniek koelsysteem dat wordt aangedreven door elektrische ventilatoren en lagere toeren bij kruissnelheid zijn hiervan twee voorbeelden. De motor is leverbaar met vier vermogensniveaus, van 380 tot 500 pk. Voor verbeterde milieuprestaties kunnen ze allemaal rijden op HVO, en kunnen de versies met 460 en 500 pk ook op biobrandstof rijden.

Productiviteit op een hoger niveau

De nieuwe Volvo B13R is ook leverbaar in een versie met een lage instap, ideaal voor het creëren van een premium dubbeldekker. Dezelfde krachtige en uiterst brandstofefficiënte aandrijflijn en een maximum toegelaten voertuiggewicht van 26.500 kg bieden een uitstekende capaciteit voor passagiers en bagage.

Passagiersbeleving

Passagierscomfort komt van binnenuit. De kwaliteit van het model, de geometrie van het chassis, de vering en de plaatsing van de Volvo motor vormen standaard een goede basis voor superieur reiscomfort, met minder trillingen en lawaai binnen.

Het geheim van comfort

Bij comfort komt meer kijken dan alleen het interieur van de touringcar. Het begint met het rijgedrag en het rijcomfort tijdens de rit. De krachtige 13-liter motor, de legendarische Volvo I-Shift-transmissie en Volvo Dynamic Steering staan garant voor een stabiele en efficiënte rit.

Reizen met de veiligheid van Volvo

In elke Volvo is veiligheid vanaf het begin ingebouwd. De nieuwe Volvo B13R bevat meerdere geavanceerde proactieve en beschermende veiligheidssystemen die de chauffeur helpen om incidenten en ongevallen te voorkomen.

Lane Keeping Support

Een waarschuwingssysteem dat de chauffeur waarschuwt als de touringcar op het punt staat onbedoeld een rijstrookmarkering te overschrijden.

Volvo Dynamic Steering

Een technologie die de stuurrespons en de stuurprecisie verbetert, waardoor de belasting op de schouders, nek en armen van de chauffeur afneemt.

Driver Alert System

Een systeem dat het gedrag van de chauffeurs en de positie van de bus op de rijstrook registreert. Als de chauffeur minder geconcentreerd raakt, geeft het systeem pop-upberichten en geluidssignalen om de chauffeur aan te sporen zich op de weg te concentreren of een pauze te nemen. 

Volvo Connect

Met Volvo Connect kunt u brandstof besparen, de efficiëntie vergroten, beschikbaarheid garanderen, de veiligheid verbeteren en de productiviteit verhogen. Volvo Connect is uw systeem voor wagenparkbeheer en uw toegang tot de wereld van Volvo Bus-services. Connected services, evenals documentatie en werkplaats services - alles op één plek.

Zone Management

Een unieke Volvo-service op basis van geofencing, maar met extra functies. Bijvoorbeeld veiligheidszones, waarbij de rijsnelheid binnen een gedefinieerd gebied of deel van de route vooraf is ingesteld.

Voertuigstatus

Als een waarschuwing op het dashboard van de chauffeur verschijnt, wordt ook een melding naar Volvo Connect verzonden. Dit betekent dat er geen tijd verloren gaat. U kunt uw chauffeur assistentie verlenen en beslissen of deze moet terugkeren naar de remise of zijn/haar dienst kan afmaken. Dit verhoogt de inzetbaarheid aanzienlijk.

Werkplaats services

Volvo Connect biedt een reeks werkplaats services met diagnostiek, softwaredownloads, documentatie en instructies voor onderhoud en reparatie. En u kunt zelfs de juiste reserveonderdelen online vinden.

Langere onderhoudsintervallen

Met de nieuwe 13-liter motor zijn de onderhoudsintervallen langer dankzij de geavanceerde motor en een installatie met een uniek koelsysteem met elektrische ventilatoren. De temperatuur wordt in alle omstandigheden laag en gelijkmatig gehouden en de motor werkt in geoptimaliseerde omstandigheden.

Onderhoudscontracten

De inzetbaarheid van uw touringcar is essentieel voor de winstgevendheid. En met onze uptime-services en servicecontracten zullen uw touringcars het juiste onderhoud en reparaties op het juiste tijdstip hebben - zodat het werk gewoon door kan gaan.

Service contracts

Wilt u meer weten?

Stuur ons een vraag

Wilt u verder praten? Vul dan ons contactformulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.

Privacybeleid *

Als u dit formulier instuurt en daarbij het selectievakje voor het privacybeleid aanvinkt, geeft u Volvo Group toestemming uw persoonlijke gegevens op te slaan en te gebruiken voor doeleinden die verband houden met uw vraag.

Kennisgeving over privacy en andere informatie

Contact met Volvo

Zoek een Volvo-verkoper die alles in het werk stelt om u te ondersteunen, zodat u uw dagelijkse taken zo efficiënt en winstgevend mogelijk kunt uitvoeren.

Plaatselijke verkoopcontacten

Een servicecentrum zoeken

Volvo heeft een van de meest uitgebreide servicenetwerken van de sector, met meer dan 1500 servicecentra over de hele wereld.

Onze servicecentra